Gimi duru de la Timișoara i-a rupt unui polițist gradele și centura și l-a amenințat cu moartea!

Posted on nov. 20 2014 - 12:58pm by petre

Dupăce săptămâna trecutăpolițiștii locali au intervenit și au luat măsuri de sancționare în cazul unui tînăr care i-a împiedicat să-și exercite atribuțiile de serviciu, amenințându-i căva avea grijăsa fie dați afarădin instituția în care lucrează, iatăcăîn aceste zile a fost înregistrat un nou caz de violențăverbalăși chiar fizicăla adresa polițiștilor locali aflați în timpul serviciului, fapt care demonstreazăcăriscurile meseriei de polițist local nu sunt puține, cei care încalcălegea încercând prin orice mijloace săscape.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban, aflați în cadrul unei acțiuni pe mijloacele de transport în comun împreunăcu reprezentanții RATT, au acționat ieri, în tramvaiul nr. 2 pe linia str. 3 August 1919 – Prefectură, pentru legitimarea unei persoane care circula fărăbilet. Înmomentul în care bărbatul depistat a fost invitat săcoboare, acesta a devenit violent în limbaj și gesturi, adresând cuvinte jignitoare și, mai mult, încercând să-l loveascăpe polițistul local cu pumnii și cu capul, rupându-i gradele și centura multifuncțională.

De asemenea, acesta i-a adresat amenințări cu moartea, spunând căva avea grijăsăfie dat afarădin instituția în care lucrează. Imediat ce a fost coborât din mijlocul de transport, a fost condus la sediul instituției în vederea legitimării și întocmirii procesului verbal de constatare, B. Gimi, de 20 de ani, cu domiciliul în Timișoara fiind predat polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, faptăprevăzutăde articolul 257 din Codul Penal, care stipuleazăcăultrajul reprezintă„amenințarea săvârșitănemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implicăexercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legăturăcu exercitarea acestor atribuții, precum și săvârșirea unei infracțiuni împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implicăexercițiul autorității de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legăturăcu exercitarea atribuțiilor de serviciu„.

Înurma prezentării organelor abilitate, procurorul a stabilit căacesta poate fi cercetat în stare de libertate.

Comments

comments

About the Author