GATA! Anglia și Franța iau măsuri comune împotriva imigranților!

Posted on aug. 2 2015 - 8:15pm by petre

Parisul și Londra își reafirmăîntr-o declarație comunăhotărârea de a soluționa problema imigranților care încearcăsăajungăîn Marea Britanie de la Calais, dupăo săptămânămarcatăde o serie de încercări masive de pătrundere în tunelul de sub Canalul Mânecii, relateazăReuters în pagina online.

„Atât pentru Franța, cât și pentru Marea Britanie, lucrurile sunt clare: săpunăcapăt acestei situații este o prioritate absolută”, scriu miniștrii de Interne francez Bernard Cazeneuve și britanic Theresa May într-o declarație comunăpublicatăde Le Journal du Dimanche (JDD).

„Guvernele noastre sunt hotărâte, amândouă, săatingăacest obiectiv și să-l atingăîmpreună”, adaugăei. Dar „nu existăo soluție simplăși nu revine nici Marii Britanii și nici Franței săgestioneze singure aceste probleme”, subliniazăminiștrii.

Peste 2.000 de tentative de pătrundere au fost constate în incinta Eurotunelului la Coquelles, în apropiere de Calais, în noaptea de luni spre marți, potrivit prefecturii Pas-de-Calais.

Înnoaptea de sâmbătăspre duminică, noi ciocniri au izbucnit între aproximativ 250 de imigranți care încercau săpătrundăîn tunelul de sub Canalul Mânecii și forțele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene, potrivit unui martor care le-a sărit în ajutor imigranților.

Dupămoartea unui imigrant sudanez săptămâna aceasta, al nouălea începând din iunie la Calais, Franța a anunțat mobilizarea unor efective suplimentare – 120 de membri ai forțelor antirevoltăși de rezervăCompagnies Républicaines de Sécurité (CRS) și de jandarmi – în incinta Eurotunelului, pentru a securiza căile de acces în tunel.

Marea Britanie, care rămâne un adevărat Eldorado pentru imigranții clandestini de la Calais, refugiați din calea conflictelor și sărăciei din țările lor, s-a angajat, pe de altăparte, săinvesteascăîn total 25 de milioane de euro pentru instalarea unor bariere.

Măsuri „târzii și derizorii”, apreciazădeputatul din cadrul Partidului francez Les Républicains (LR, centru-dreapta, opziție) Xavier Bertrand, care-l acuzăîn JDD pe premierul britanic de „pasivitate” fațăde problema imigranților ilegali.

„David Cameron nu-și dăseama de amploarea și gravitatea problemei”, apreciazăcandidatul LR la președința regiunii Nord-Pas-de-Calais Picardie.

„Dacăva continua sănu propunănimic altceva, să-i lăsăm pe imigranți săplece și pe domnul Cameron să-și gestioneze politica în felul său, dar pe insula sa. Aceasta nu este o problemăde bani. Nu câteva milioane în plus vor rezolva problema”, subliniazăel.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author