Firme italiene și românești, cercetate pentru căangajau români cu salarii mici în Italia

Posted on aug. 2 2015 - 9:10pm by petre

Firme din Italia si Romania au angajat muncitori romani platiti cu salarii aflate sub standardele italiene pentru lucrari de reconstructie postseismica in provincia L’Aquila, in cadrul unor contracte de 22,5 milioane de euro, un om de afaceri roman fiind dat in urmarire, anunta presa italiana.

Procurorii provinciei italiene L’Aquila au declansat operatiunea „Dumping social”, verificand contracte in valoare de 22,5 milioane de euro pentru lucrari de reconstructie in urma cutremurului din 2009, soldat cu 308 morti si cu daune materiale de sute de milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, numeroase firme italiene au angajat muncitori romani, cu salarii mai mici decat cele prevazute de legislatia italiana si fortati sa lucreze ore suplimentare, cu amenintarea ca vor fi concediati.

In plus, potrivit procurorilor, ar existat si un sistem de spalare de bani, prin intermediul unei filiale a Bancii Raffeisen si al unei firme din orasul roman Lugoj, informeaza site-ul de stiri AbruzzoWeb.it.

In cadrul anchetei, au fost arestati preventiv sase suspecti, iar 13 sunt cercetati in libertate.

Conform agentiei AGI, autoritatile italiene cauta un om de afaceri din orasul Lugoj, Nicolae O., in varsta de 46 de ani.

Cutremurul de 5,8 grade pe scara Richter produs in aprilie 2009 in regiunea Abruzzo s-a soldat cu 308 morti si a provocat prabusirea a numeroase cladiri in orasul si provincia L’Aquila.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author