E oficial! Primul caz de infectare cu coronavirus din România – bărbatul a fost în contact cu italianul care s-au plimbat bolnav prin România

Posted on feb. 26 2020 - 11:31pm by petre

Un bărbat din județul Gorj este primul caz de infectare cu coronavirus din România.

Persoana respectivă a intrat în contact cu cetățeanul italian depistat cu coronavirus după ce s-a aflat în vizită în România, mai multe zile, săptămâna trecută.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și secretarul de stat Raed Arafat vor susține, miercuri seară, o conferință de presă la Ministerul de Interne.

Un italian de 71 de ani, depistat pozitiv după ce s-a întors în Italia din România

Italianul care a vizitat România și a fost confirmat pozitiv la testul de coronavirus este internat în Spitalul din Rimini.

El a intrat în țară pe 18 februarie, la ora 23 și 45 de minute, adus de la Bologna, împreună cu fiul lui de 10 ani, de un avion care a aterizat pe Aeroportul Internațional din Craiova.

Citește și
Atenție la informațiile false despre coronavirus. Lista surselor oficiale de informare privind Covid-19
La bord, pe lângă echipajul aeronavei se aflau peste 20 de pasageri. Toți urmează să fie testați de autoritățile medicale.

De la aeroport, italianul a mers la o firmă de închirieri auto din Craiova. A preluat o mașină și s-a îndreptat spre localitatea Bâlteni, din Gorj, unde și-a lăsat fiul la socrii.

Încă de marți noaptea, autoritățile medicale au mers în zonă ca să îi identifice pe cei care au intrat în contact cu el. Le-au recoltat analize pentru coronavirus și le-au spus să nu își părăsească locuințele două săptămâni.

După ce a lăsat copilul la rude, italianul a ajuns în Târgu Jiu, unde are un apartament. Autoritățile au stabilit că bărbatul s-a cazat acolo pe 19 februarie. În aceeași zi a mers în Drăguțești, Gorj, la Primărie, ca să își achite impozitele pentru niște proprietăți.

Era însoțit de un român și de un alt cetățean italian.

Cei patru angajați ai primăriei din Drăguțești, care au intrat în contact cu italianul, au fost izolați la domiciliu.

Între 20 și 21 februarie, bărbatul infectat cu coronavirus a avut mai multe întâlniri de afaceri, cele mai multe în Târgu Jiu.

Comments

comments

About the Author