E bijuteria României! Chiar președintele Iohannis a spus-o

Posted on apr. 16 2015 - 8:17pm by petre

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, sediul Teatrului Național „I.L. Caragiale„, care și-a finallizat lucrările de recondiționare, șeful statului afirmând căeste o realizare deosebit de frumoasăși o bijuterie nu numai pentru Capitalăci și pentru România.

Șeful statului a fost primit la sediul Teatrului Național București de către directorul instituției, Ion Caramitru, acesta făcându-i președintelui un tur al clădirii, dupăfinalizarea lucrărilor de renovare.Teatrul National Bucuresti

„Este o realizare deosebit de frumoasă. Sunt impresionat și cred căpot săîmi permit aceastăevaluare, fiindcăîn ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului românesc. Am fost în teatrul vechi, acum am văzut teatrul refăcut și este o bijuterie și nu numai pentru Capitală, este o bijuterie pentru România. Refolosirea, reutilarea multor spații a permis crearea unor săli care nu au existat înainte, săli cu un aspect foarte modernist, care vor fi căutate de mulți regizori„, a spus președintele Iohannis.

El a mai arătat că, „odatăredeschis în aceastăformă, Teatrul Național București va deveni un palat al culturii, nu numai teatru, ci un palat al culturii în adevăratul sens al cuvântului”.

Șeful statului a felicitat conducerea TNB, echipa care a lucrat la refacerea acestei clădiri, dar și întreg teatrul, care a suportat un șantier de lucru, timp de mulți ani.

ÃŽntrebat dacăva veni la un spectacol de teatru, președintele Klaus Iohannis a spus căva veni cu siguranțăși căva stabili la ce piesăcu directorul Ion Caramitru.

Președintele Iohannis a participat, în timpul vizitei, și la repetiția spectacolului „ÃŽnșir’te mărgărite” al lui Dan Puric. Șeful statului le-a urat actorilor succes și s-a fotografiat cu toatăechipa teatrală, pe scenă.

Teatrul Național București (TNB) a fost supus unor lucrări de reabilitare și restaurare, în cadrul unei investiții de aproximativ 60 de milioane euro, iar proiectul a pornit de la necesitatea consolidării antiseismice a clădirii.

TNB a fost inaugurat în luna noiembrie, în prezența conducerii instituției și a mai multor oameni politici, directorul Ion Caramitru anunțând că, dupărecepția lucrărilor, pe 30 noiembrie, și probele tehnice, primul spectacol pus în scenăîn Sala Mare renovatăva fi realizat de Dan Puric.

Comments

comments

About the Author