Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival – cum a fost prima zi

Posted on apr. 17 2015 - 7:17pm by petre

Joi a fost o zi a emoțiilor și a întâlnirilor dintre oameni pe care îi reunesc în egalămăsurăideile înalte, teatrul și speranța cămunca lor este în folosul societății. Dincolo de orice fel de frontiere, prin colaborări punctuale și comunicare, valorificând punctele comune și fructificând diferențele, putem clădi o societate europeană. Acestea au fost, în rezumat, concluziile primei zile ale Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival, concluzii exprimate de cei care au organizat sau au sprijinit acest ambițios festival: Ada Hausvater, managerul Teatrului Național, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, Dubravka Vrgoć, președintele European Theatre Convention și Beate Köhler, directorul Goethe Institut.the art of ageing 88

Evenimentului i s-a alăturat și ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.

ÃŽntâlnirea dintre teatru și științăeste, puncteazăAda Hausvater, managerul Naționalului timișorean, o dovadăa nivelului unde se află, în acest moment, dramaturgia și spectacolul românesc. „Mulțumesc Ministerului Culturii, Primăriei Timișoara și Consiliului Local Timișoara pentru căau contribuit la finanțarea festivalului. «The Art Of Ageing» – cu toții ne punem problema îmbătrânirii și cred căde la vârste foarte mici. Cu timpul, ea devine extrem de importantăși serioasă. Așa cum spunem căîn România a venit momentul săvedem ce facem pentru țara noastră, probabil căacelași lucru va fi și pentru Europa„ a precizat Ada Hausvater.

«Art Of Ageing» propune un dialog între experți în domeniu. Cu aceastăocazie, începând de vineri, 17 aprilie, vor fi organizate o serie de conferințe și workshopuri.

Timișoara este, așa cum a punctat primarul urbei, Nicolae Robu, un oraș deschis, un oraș cu oameni care au disponibilitatea de a coopera: „Felicit ETC pentru inițiativăși pentru punerea ei în practicăși adresez felicitări și mulțumiri Teatrului Național din Timișoara, doamnei director Ada Hausvater, domnului director și tuturor celor opt teatre care dau viațăproiectului. Sunt convins căeste o experiențăaducătoare de mult câștig pentru toți cei opt parteneri. Mulțumesc pentru oportunitatea de a învăța împreunăcât mai multe lucruri. Patru teatre din Germania, douădin România, unul din Croația și unul din Slovacia – iatăun parteneriat pe care nu îl putem întâlni, din păcate, chiar la tot pasul„.

De asemenea, în zilele care vor urma, în cadrul Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival se vor juca spectacolele: FEN FIRES de Nino Haratischwili / Deutsches Theater din Berlin și Teatrul Național Slovac din Bratislava (vineri, 17.04, ora 18.00, Sala 2, spectacol în germanăși slovacă, cu supratitrare în engleză), I’M AFRAID WE KNOW EACH OTHER NOW de Ivor Martinić / Gavella Theatre, Zagreb (vineri, 17.04, ora 21.00, Sala Mare, spectacol în croată, cu supratitrare în engleză), același text fiind subiectul unui spectacol complet diferit, prezentat de Theater und Orchestra Heidelberg (sâmbătă, 18.04, ora 18.00, spectacol în germană, cu supratitrare în engleză).
Biletele se pot achiziționa de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești„ , str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2„, Parcul Civic), de marți pânăduminicăîntre orele 11 și 19, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Comments

comments

About the Author