De ce l-au internat autoritățile pe „timișoreanul anti-mască” la Psihiatrie

Posted on mart. 26 2021 - 5:24pm by petre

Opinia publică din Timișoara a aflat cu stupoare că unul dintre protagoniștii protestelor anti restricții din ultima perioadă de la Timișoara, cunoscut pe rețelele sociale drept timișoreanul anti-mască, a fost internat de către autorități la spitalul de Psihiatrie și măsuri de siguranță din Jebel.

Ce spun organele judiciare desote acest caz? Ei bine, se pare că Daniel Gașpar l-ar fi amenințat într-un live oe Facebook pe secretarul de stat Raed Arafat cu acte grave de violență.

„În fapt s-a reținut suspiciunea rezonabilă că în data de 10.03.2021, în jurul orelor 12:00, aflându-se pe marginea drumului judeţean ce face legătura între localitatea Săcălaz şi Sânmihaiul Român, jud. Timiş, cu ocazia unei transmisiuni video pe rețeaua Facebook, suspectul l-a amenințat cu acte de violență pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan și cu o rangă, aceste acte având legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate”,se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Anchetatorii au cerut expertizarea psihiatrică a lui Daniel Gașpar iar în urma raportului de expertiză au solicitat internarea celui în cauză într-o unitate medicală de specialitate.

Concluzie medicilor legiști a fost că „persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată și s-a recomandat aplicarea re urgență a măsurii de siguranță prev. de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potențialul agresiv și modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”,

  • „Având în vedere aspectele evidențiate în cuprinsul raportului de expertiză medico-legală, la aceeași dată procurorul a formulat propunere către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara, conform art. 247, 248 Cpp rap. la art. 110 Cp, de luarea a măsurii de siguranță a internării medicale provizorii, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.” mai spun anchetatorii.

Comments

comments

About the Author