Coresi Publishing House,reunește editurile Coresi, ePublishers, eLiteratura și eDidactica și este coordonată de editorii iluștri, scriitorii MICHIELA și VASILE POENARU.
”Am iniţiat acest proiect în beneficiul cititorului, care va găsi mult mai uşor cărţile de literatură scrise de contemporani.
Proiectul acţionează de asemenea în beneficiul scriitorului, care, având cărţile nu numai în beciurile librăriilor şi ale depozitelor de carte, ci şi la vedere, pe Internet, ştie că acestea se pot oferi publicului său în orice clipă din zi şi din noapte, parcurgând orice distanţă pe glob.”- a afirmat scriitorul Vasile Poenaru.
VASILE POENARU s-a născut în 1955, în Miloşeşti, Ialomiţa. Este scriitor, poet, traducător și lexicograf, membru al Uniunii Scriitorilor din România și profesor în cadrul Universității București. Scrie poezii de la vârsta de șase ani, iar la 14 ani a scos pe piață primul volum de versuri..A publicat numeroase cărţi de povestiri, poezii şi scenete pentru copii. Este autor de dicţionare şi lucrări didactice. A alcătuit o antologie din poeziile lui Nichita Stănescu şi a tradus-o în limba engleză în colaborare cu poetul american Tom Carlson; intitulată Bas-Relief with Heroes, antologia a apărut în 1988 la Memphis University Press.
MICHIELA POENARU s-a născut în 1965 la Bucureşti.Este scriitoare şi editor.Este absolventă a Universităţii Bucureşti în cadrul căreia a urmat două facultăţi la Academia de Ştiinţe Economice: Facultatea de Comerţ şi Facultatea de Drept.Este căsătorită cu Vasile Poenaru. A publicat 27 de cărţi atât tipărite cât şi în format electronic.
Editura promovează autori valoroși din România, dar și din diasporă, precum Passionaria Stoicescu, Victoria Milescu,Domnica Pop, Florica Bud,Carmen Focșa, Elisabeta Isanos,Mada Cazali, Minodora Ion, Teodora Pascu,Georgina Popescu, Crina Decusară Bocșan,Ștefan Dimitriu, Iuliu Stanciu, Daniel Onaca, Nicolae Petrescu Redi, George Rizescu, Sorin Diaconescu, Iosif Roca, Andi Dumitrache,Marius Cicîrma, Cornel Stan și mulți alții.
Unele din cărțile publicate, au fost recompensate cu premii, în străinătate, printre cele mai recente numărându-se „Povești de la malul pescarilor din Limhamn” de Daniel Onaca – premiul Cartea anului 2017 -conferit de Revista ITAKA din Dublin și ”Muzeul amintirilor mele” de Marius Cicîrma – Premiul Special pentru Poezie, Proza si Arte figurative 2017. Academia Internationala Il Convivio din Italia.
Editura publică cărți educative pentru copii, ghiduri de bune maniere, basme și povestiri, poezii, haiku, satire, romane și nuvele,săptămânal organizează Cenaclul eLiteratura, lansări de carte și frumoase acțiuni culturale în școli.
Anual participă la Saloanele de Carte Bookfest și Gaudeamus din ROMEXPO. În acest an la Bookfest, din oră în oră, la standul Editurii și în alte locații cadrul Salonului, au avut loc câte trei lansări.
Din anul 2016, de când pe postul de director executiv au angajat-o pe sensibila și delicata Cătălina Gina Micloș, editorii au adoptat o nouă strategie.La toate cărțile lansate, vocea caldă și plăcută a Ginei Micloș, prezentând pasaje esențiale din carte, face să vibreze sufletele cititorilor pe aceeași lungime de undă, incitându-le curiozitatea să afle conținutul,stimulându-i astfel să cumpere cartea.Colaborând cu Gabriel Voicescu de la iBooksquare, care transmite în timp real lansările, ulterior postând filmulețele pe youtube, cărțile publicate devin cunoscute și în diasporă, de unde concetățenii noștri, cunoscând bogata ofertă editorială, au început să facă comenzi.
Oferta editorială poate fi consultată pe site-ul : http://www.librariacoresi.ro/shop și pe http://www.librarie.website/index.php?sel=home
Urmăriți, una din lansările din cadrul Bookfest: https://www.facebook.com/ibooksquare/videos/928010344044987/
Foto: Gabriel Voicescu (iBooksquare)
Emeric Vamos