COD PORTOCALIU de ploi și vijelii – vezi harta cu județele afectate

Posted on iul. 27 2014 - 2:07pm by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie a emis o avertizare cod galben și portocaliu de instabilitate atmosfericăaccentuatăși ploi însemnate cantitativ, valabilăde duminicăde la ora 18.00 pânăluni la ora 10.00.Cod portocaliu iulie

CODUL PORTOCALIU este valabil de duminicăde la ora 22.00 pânăluni la ora 10.00

Încursul nopții de duminicăspre luni (27/28 iulie), în județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apăde 50…70 l/mp și izolat peste 80 l/mp.

CODUL GALBEN este valabil de duminicăde la ora 18.00 pânăluni la ora 09.00

Înintervalul 27 iulie ora 18.00 – 28 iulie ora 09.00, instabilitatea atmosfericăva fi mai accentuatăîn vestul și sud-vestul țării, precum și în zona de munte. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtăduratăale vântului ce vor lua și aspect de vijelie în Oltenia, Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și nord-vestul Munteniei. Cantitățile de apăvor depăși local 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp și va cădea grindină.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp și pe arii restrânse.

LUNI

Învestul și sud-vestul țării, precum și în zonele de deal și munte gradul de instabilitate atmosfericăva fi în continuare accentuat. Vor fi dezvoltări noroase convective, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtăduratăale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină.  Cantitățile de apăvor depăși local 25…30 l/mp și izolat, îndeosebi în Oltenia, 50 l/mp. Înrestul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar indicele de disconfort termic va depăși local pragul critic de 80; cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când pe arii relativ restrânse își vor face apariția fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 12 și 22 de grade.

LA BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasăîn orele amiezii, când indicele de disconfort termic se va apropia de pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, dar mai ales în partea a doua a zilei, vor crește șansele pentru dezvoltări noroase convective, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtăduratăale vântului. Temperatura maximăva fi de 32…33 de grade, iar cea minimăse va situa în jurul valorii de 19 grade.

MARÅ¢I

Înjumătatea de sud-vest a țării, vor mai fi intervale de timp cu instabilitate atmosfericăaccentuată, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse fațăde intervalul anterior. Astfel, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtăduratăale vântului. Izolat vor fi condiții de grindinăși cantități însemnate de apă. Înrestul teritoriului cerul va fi variabil și fenomene caracteristice instabilității atmosferice vor apărea cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 14 și 22 de grade.

Comments

comments

About the Author