Ce restricții se ridică de joi în România – ce se va întâmpla cu bolnavii de Covid

Posted on mart. 7 2022 - 11:01pm by petre

 

E oficial: starea de alertă se termină miercuri!

Niciuna dintre restricţii nu mai e valabilă. Rămân însă câteva recomandări: să purtăm mască în interior dacă e aglomerat şi să ne izolăm dacă suntem infectaţi. Restaurantele şi magazinele pot ţine deschis non stop, iar certificatul verde devine inutil. Practic, mai e nevoie de acest document doar la intrarea în ţară.

 

De miercuri, fiecare dintre noi va decide dacă mai poartă sau nu mască de protecţie ori dacă se izolează în cazul în care s-a infectat. Nu vom mai avea nevoie deloc nici de certificatul verde.

Carantinarea persoanelor infectate nu mai e obligatorie, ci cel mult recomandată.

 

Odată cu încheierea stării de alertă se reiau şi evenimente private, concerte şi spectacol fără limită de participanţi. Restaurantele, barurile şi terasele pot ţine deschis până la ultimul client. Unele localuri mai păstrează din restricţii.

Bolnavii COVID vor fi tratați în spitale alături de ceilalți pacienți

 

Adrian Marinescu, medic infecţionist: ”Vom trata pacientul cu COVID cum se întâmplă cu cel care are gripă. Va fi tratat alături de ceilalți pacienți, fiind o izolare la nivel de salon”.

Odată cu anularea stării de alertă, dispar şi anumite beneficii. Dacă până acum, ratele la bancă puteau fi îngheţate pentru o perioadă de 9 luni, de acum înainte acest ajutor dispare.

În plus, documentele de identitate expirate în perioada stării de alertă nu vor mai fi valabile şi trebuie reînnoite în cel mult 3 luni.

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author