Cabinet medical luat cu asalt de organele de anchetă- Nu ai săcrezi ce acuzații i se aduc medicului!

Posted on mart. 20 2015 - 1:32am by petre

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângăCurtea de Apel TimiÅŸoara  efectueazăcercetări într-o cauzăpenalăavând ca obiect săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnăturăprivată, potrivit birouude presăa instituției.

Încursul zilei de 19 martie 2015, în baza autorizației emisăde către instanța de judecată, procurorii, împreunăcu lucrători ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. TimiÅŸ, au efectuat o percheziție la un cabinet medical de neurologie situat în municipiul TimiÅŸoara.

Din probele administrate în cauzăpânăla acest moment rezultăcămedicul care desfăÅŸoarăactivități în cadrul acestui cabinet de neurologie, aflat în relații contractuale cu Casa de Asigurări de SĂƒnătate TimiÅŸ, primește de la pacienți diferite sume de bani pentru a întocmi actele medicale care atestăpierderea/diminuarea/menținerea unei anumite capacități sau incapacități de muncă. Aceste acte medicale sunt folosite ulterior la încadrarea pacientului   într-un grad de handicap și obținerea unor drepturi de asigurări sociale. De asemenea, în perioada februarie-martie 2015, medicul neurolog a raportat către Casa de Asigurări de SĂƒnătate TimiÅŸ servicii medicale efectuate pentru pacienții pe care îi are în evidență, însăaceștia nu au fost prezenți la datele indicate la cabinetul medical.

Înurma percheziției efectuate, medicul suspectat de săvârșirea infracțiunilor a fost condus la sediul Parchetului de pe lângăCurtea de Apel TimiÅŸoara pentru audieri.

Îndocumentarea activității infracționale procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații TimiÅŸ și de sprijinul Serviciului de Investigare al Fraudelor din cadrul I.P.J. TimiÅŸ.

Comments

comments

About the Author