Bilanțul masacrului de la Kabul crește: peste 100 de morți între care 13 soldați americani

Posted on aug. 27 2021 - 10:44am by petre

 

 

Peste 100 de morți, între care 13 militari americani, în atentatele sinucigașe din Kabul. Organizația teroristă ISIS a revendicat atacurile

 

Două atentate sinucigașe cu bombă au avut loc în apropierea intrărilor principale ale aeroportului internațional din Kabul, joi, omorând zeci de persoane, inclusiv copii, și rănind alte câteva sute. Imaginile filmate după explozii arată ceea ce pare a fi fum care se ridică deasupra aeroportul Hamid Karzai, precum și răniți care sunt transportați cu tărgi improvizate la spital. O explozie a avut loc lângă Poarta Abbey din aeroport și a doua lângă hotelul Baron, un loc în care erau procesate actele refugiaților afgani eligibili pentru evacuare. Exploziile au avut loc la câteva ore după ce agențiile de informații occidentale au avertizat despre iminenta amenințare teroristă.

 

Un traducător afgan, surprins în atacul terorist de la Kabul, a încercat să salveze o fetiță, însă aceasta a murit în brațele lui. Minora fusese rănită în urma exploziilor, iar bărbatul a vrut să o transporte la spital, însă copila nu a mai rezistat.

„Traficul era aglomerat. Am dus-o la spital, dar a murit în brațele mele. Am încercat… Am făcut tot posibilul să o salvez. Tot ce se întâmplă acum este șocant.

Talibanii spun că nu au înregistrat victime în atentatele sinucigaşe din Kabul: „Au avut loc în zona controlată de americani”

UPDATE 27 august, ora 10:00 Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, contrazice informaţiile potrivit cărora gruparea ar fi înregistrat pierderi de vieţi în atacul de joi seară de la Kabul, scrie BBC, citat de news.ro. Zabihullah Mujahid a declarat pentru serviciul Pashto al BBC: „Noi (talibanii) nu am avut victime. Incidentul a avut loc într-o zonă care este controlată de forţele Statelor Unite”.

Bilanţul a depăşit 100 de morţi

UPDATE 27 august, ora 6.00 – Peste 100 de oameni au murit, între care 13 militari americani și 90 de afgani, în urma atacurilor comise joi în zona Aeroportului din Kabul, conform publicaţiei The Wall Street Journal. Alte 120 de persoane, inclusiv 15 militari americani, au fost rănite.

 

UPDATE: „Nu vom uita. Nu vom ierta. Vă vom vâna și veți plăti” | Mesajul președintelui american Joe Biden, după atacurile sinucigașe din Kabul.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a transmis un mesaj dur și pasional după atacurile sinucigașe din Kabul, în care și-au pierdut viața cel puțin 64 de persoane, între care 12 militari americani. „Nu vom uita. Nu vom ierta. Vă vom vâna și veți plăti”, a spus liderul de la Casa Albă. Biden a precizat că este dispus să autorizeze operațiuni militare pentru a-i găsi și pedepsi pe cei vinovați.

„Este o zi foarte grea. Am fost permanent în legătură cu oficialii militari. Am pierdut vieţi care au servit securitatea noastră şi a altora. Cei care au căzut astăzi sunt parte a nobililor cetăţeni americani. Sunt nişte eroi. Atacatorii trebuie să ştie: Nu vom ierta, nu vom uita niciodată. Vă vom vâna şi veți plăti”, a declarat Joe Biden, care a ţinut un moment de reculegere în memoria soldaţilor căzuţi la Kabul.

sursa: Observator Tv

Comments

comments

About the Author