Cum să folosiți o trotinetă electrică în siguranță

Posted on aug. 27 2021 - 11:01am by petre

În zilele noastre, singurul lucru mai răspândit decât trotinetele electrice sunt studiile care încearcă să cuantifice dacă aceste vehicule motorizate sunt alternative benefice pentru mediul înconjurător sau un mod bun de a avea o contuzie.

Încă nu există un răspuns clar în legătură cu modul în care trotinetele sunt comparate cu alte forme de transport, cum ar fi mașinile, bicicletele și motocicletele, dar un lucru este clar: multe dintre leziunile suferite de entuziaștii de trotinete sunt total prevenibile.

„Trotinetele sunt foarte distractive și pot fi o parte a unui sistem de transport public interconectat din oraș”, spune dr. Beth Ebel, care conduce divizia de transport sigur și activ la Harbourview Injury Prevention and Research Center din Seattle. Dar „căștile și spațiile sigure pentru trotinete fără a intra în trafic sunt esențiale”.

Mai jos, vă prezentăm ceea ce dezvăluie tot felul de cercetări despre cum și de ce oamenii se rănesc folosind trotinete, plus ce puteți face pentru a vă menține pielea și oasele intacte.

Leziuni la cap

În studiile efectuate atât de Universitatea din California din Los Angeles, cât și de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, cercetătorii au descoperit că leziunile la cap, cum ar fi sângerările cerebrale și contuziile, reprezintă aproape jumătate din toate leziunile raportate.

Soluție: Purtați o cască

Căștile protejează împotriva unei varietăți de leziuni la cap și purtarea uneia ar preveni majoritatea accidentărilor. „Cea mai mare problemă, fără îndoială, este de a nu folosi o cască”, spune Ebel.

Păstrați o cască la birou sau fixați-o în rucsac. Dacă sunteți descurajat de ideea de a transporta una, folosiți o cască pliabilă.

Experții sunt de acord: chiar și pentru călătorii rapide, purtarea unei căști este o necesitate.

Utilizarea sub influență

Atât cercetătorii CDC, cât și UCLA au descoperit că consumul de alcool poate juca un rol în accidentele suferite de utilizatorii de trotinete. În studiul CDC, o treime dintre respondenți au recunoscut că au băut alcool în cele 12 ore anterioare accidentului.

Soluție: Găsiți transport alternativ

Conducerea unei trotinete în locul unei mașini nu este neapărat mai sigură. „Băutul și utilizarea unei trotinete vă pun pe dvs. (și pe alții) la risc de moarte sau de accidentare”, spune Ebel. Chemați un taxi sau mergeți pe jos la mijloacele de transport în comun.

Plimbări în tandem

Când cercetătorii UCLA s-au așezat la un colț de stradă în trei ocazii separate pentru a urmări utilizatorii de trotinete, una dintre problemele pe care le-au observat au fost călăreții în tandem, inclusiv perechile părinte-copil.

Soluție: Folosiți trotineta doar singur

„Partajarea” din partajarea trotinetelor nu este o invitație la tandem. Nu există suficient spațiu pe o trotinetă electrică standard, cum ar fi trotineta Xiaomi, pentru două persoane și nimic pentru care de care să se țină a doua persoană. De asemenea, merită menționat: majoritatea trotinetelor au o limită de greutate, așa că, dacă sunteți accidentat în timp ce călătoriți în tandem, planificați să fiți tras la răspundere. Cautati o trotineta Xiaomi compatibila cu greutatea dvs, de exemplu trotineta Xiaomi Pro 2 are o limită de greutate de 100 Kg.

Conducere nesăbuită

80% dintre persoanele din studiul UCLA au fost rănite prin cădere. În studiul CDC, 10% dintre călăreții accidentați s-au ciocnit cu o mașină, alți 10% au lovit o bordură și 7% au lovit un obiect neînsuflețit, ca un stâlp de lumină.

Soluție: Planificați din timp

Reglementările privind trotinetele variază de la oraș la oraș, așa că depinde de dvs. să cunoașteți regulile. Dacă nu aveți voie pe trotuar, rămâneți pe drum. Dacă călătoriți alături de trafic, utilizați semnale manuale. Purtați îmbrăcăminte reflectorizantă și dacă trebuie să cărați ceva, aduceți un rucsac.

Agățarea unei sacoșe de ghidon sau de un singur umăr vă poate dezechilibra. Și, adaugă Ebel, „stați departe de telefon în timp ce călătoriți”. Dacă trebuie să vă verificați navigarea, trageți pe dreapta.

Trotinete defecte

De la incendii la baterii până la erori de control al vitezei, au existat mai multe rapoarte despre funcționarea defectuoasă a trotinetelor, unele plângeri ducând inclusiv la procese.

Soluție: Efectuați un control de siguranță

Înainte de a urca la bord, efectuați o inspecție vizuală mergând în jurul trotinetei și căutând orice semne de deteriorare sau uzură neobișnuită. Roțile trebuie să fie drepte și luminile și bateriile suficient de alimentate. La începutul călătoriei, testați frânele și accelerația. Dacă detectați probleme, spune Ebel, contactați serviciul de relații cu clienții și obțineți o altă trotinetă.

Comments

comments

About the Author