AtenÈ›ie! De azi s-a scumpit rovinieta È™i se modifică perioadele de valabilitate – cea mai scumpă rovinietă este de 1210 euro

Posted on mart. 11 2024 - 7:06pm by petre

Noile tarife pentru folosirea reÈ›elei de autostrăzi È™i drumuri naÈ›ionale – rovinieta – au intrat în vigoare de luni, 11 martie.

VEZI TABELUL CU TARIFELE


Noile tarife pentru rovinieta au intrat în vigoare luni
Concret, începând de luni, 11 martie, a intrat în vigoare rovinieta de o zi, pentru care un șofer de autoturism va plăti echivalentul a 2,5 euro, față de cei 3 euro pe care îi plătea până acum pentru o rovinietă de o săptămână.

În schimbul rovinietei de o săptămână va fi introdusă cea de 10 zile care va costa echivalentul a 3,3 euro.

O altă schimbare este renunțarea la rovinieta de 3 luni (90 de zile) și introducerea rovinietei de 2 luni (60 de zile) pentru echivalentul a 8,4 euro.

Rovinieta pentru un an va rămâne în continuare 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehicule de marfă sub 3,5 tone și 320 de euro pentru vehicule de transport cu 9-23 locuri.

 

Cea mai scumpă rovinietă este de 1.210 euro pentru vehiculele de transport marfă cu masa mai mare de 12 tone.

Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru orice vehicul de transport marfă sau persoane care circulă pe drumurile naționale, indiferent dacă autovehiculul este înmatriculat pe teritoriul României sau în alte state și indiferent dacă șoferul are reședința în România. Ea este aşadar necesară pentru circulaţia pe autostrăzi, drumuri expres, drumuri naționale europene (E), drumuri naționale principale sau secundare (DN). Nu ai nevoie de rovinietă dacă circuli pe drumuri județene sau drumuri comunale.

 

Eliberarea rovinietei, suspendată temporar
CNAIR a informat utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă.

Comments

comments

About the Author