A fost o noapte de coşmar în Ucraina – marile orașe, bombardate VIDEO

Posted on mart. 1 2022 - 11:16am by petre

 

 

Este a șasea zi a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina. A fost din nou o noapte cu bombardamente intense asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov, iar la Ohtîrca, 70 de militari ucraineni au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor.

Alarmele anti-aeriene au sunat și în patru regiuni din vestul țării, una dintre ele aproape de granița cu Polonia.

Atacurile armatei ruse asupra capitalei Kiev şi a oraşului Harkov au continuat peste noapte, scrie Agerpres.

La Harkov, forţele ruseşti au aruncat în aer substaţii, a declarat primarul oraşului Ihor Terekhov, citat de agenţia de presă Ukrinform. Se pare că aceste atacuri au cauzat probleme în alimentarea cu energie electrică şi apă.

Agenţia de ştiri UNIAN a raportat distrugerea etajelor superioare a două clădiri înalte.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

În acelaşi timp, trupele ruse au înaintat spre capitală. Situaţia rămâne tensionată, a scris pe Facebook statul major al armatei ucrainene.

Serviciul de informaţii ucrainean a anunţat începerea unui atac asupra oraşului Herson din sudul Ucrainei.

 

Noi imagini din satelit – convoiul de vehicule militare rusești are 64 de km lungime

Într-un nou mesaj, președintele Volodimir Zelenski acuză Rusia de crime de război.

El a cerut Uniunii Europene să aprobe aderarea imediată a țării sale. Potrivit unor noi imagini surprinse de satelit, coloana formată din câteva sute de vehicule militare ruseşti care avansează în direcţia Kiev se întinde, de fapt, pe o lungime de 64 de kilometri.

 

ACTUALIZARE, 1 MARTIE, ORA 08.50 Orașul Herson din sudul Ucrainei este „înconjurat” de trupe rusești, potrivit primarului Igor Kolikaiev și jurnalistei Aliona Panina de la Kyiv Independent.

„Armata rusă a stabilit puncte de control la intrările în Herson. Herson a fost și va fi al Ucrainei”, a scris primarul pe Facebook.

Jurnalista Aliona Panina a declarat pentru un post tv că aprovizionarea magazinelor cu alimente este dificilă, pentru că depozitele sunt situate în afara orașului. Localnicii beneficiază de apă și curent.

„Orașul este practic înconjurat, sunt o mulțime de soldați ruși și echipamente militare în toate părție, au stabilit puncte de control la ieșiri”, a declarat jurnalista.

 

Oficialii ucraineni au confirmat că cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi duminică, într-un atac de artilerie al forțelor ruse asupra bazei lor militare, relatează BBC.

Atacul a avut loc la Ohtîrca, în regiunea Sumî, care este în prezent asediată de forțele ruse.

Luni, echipele de salvare căutau încă printre ruine încercând să găsească supraviețuitori. Parlamentul Ucrainei a postat pe Twitter un omagiu adus militarilor, spunând: „Glorie eternă eroilor Ucrainei”. În postare se arată că militarii au fost uciși cu rachete Grad.

Comments

comments

About the Author