A început din nou nebunia! Explozii puternice la Kiev și în alte orașe mari VIDEO

Posted on feb. 28 2022 - 9:11pm by petre

Mai multe deflagrații de mari proporții s-au auzit luni seară în capitala ucraineană, Kiev.

Exploziile au survenit la scurt timp după ce presa internațională a anunțat încheierea – fără rezultate concrete – a negocierilor de la Gomel (Belarus), dintre delegațiile rusă și ucraineană.

Potrivit comandantului forţelor armate ucrainene, trupele sale au reuşit să respingă mai multe atacuri al trupelor ruse în împrejurimile capitalei. La Bucha, o suburbie a Kievuului, o coloană mecanizată rusă a suferit pierderi grele. Dar, imaginile din satelit au surprins apropierea unui masiv convoi de vehicule militare, apropiindu-se tot mai mult de Kiev. Coloanele de transportoare blindate, tancuri, tunuri autopropulsate, dar şi vehicule logistice, se întindea pe mai bine de 5 kilometri.

Următoarele 24 de ore – adică a cincea zi a invaziei ruse – sunt cruciale pentru Ucraina, a spus președintele Zelenski.

Ministrul Apărării Aleksii Reznikov a spus că peste 100.000 de ucraineni s-au înrolat în forţele armate. Şi a cerut ca invazia rusă să fie numită “un război european”, pentru că, afimă oficialul, nu mai sunt acum graniţe între Ucraina şi Europa.

Preşedintele Zelenski a vorbit cu premierul britanic Boris Johnson, care l-a asigurat că va face tot ce poate, ca să se asigure că alte ajutoare militare britanice ajung la forțele ucrainene.

La fel ca armele anti-tanc portabile, dronele livrate de Turcia sunt o armă redutabilă pentru armata ucraineană. După distrugerea unui convoi militar, tot o dronă a făcut praf un sistem anti-aerian de rachete BUK.

Printr-o decizie fără precedent, şi Uniunea Europeană va trimite arme Ucrainei. De asemenea statele membre vor primi refugiaţi ucraineni, fără să mai treacă prin obişnuitul proces de solicitare de azil.

Comments

comments

About the Author