Vesti bune pentru firmele care executa lucrari pentru primarii

Posted on sept. 17 2010 - 2:42pm by petre

Primariile vor fi obligate sa-si achite datoriile restante catre firmele private. Asta datorita forurilor europene, care s-au sesizat cu privire la problema intreprinderilor ce nu-si primesc banii la timp de la administratiile locale. Recent, Comisia Europeana a dat o directiva care ar putea fi votata chiar in luna octombrie si in Parlamentul European, prin care statul se obliga sa-si plateasca datoriile catre firmele de la care contracteaza diverse lucrari si pe care cam uita sa le achite.


Sunt zeci de mii de firme mici si mijlocii sau firme mari in Romania care au avut contracte cu statul si stau cu facturile neplatite. Doar in domeniul sanatatii sunt facturi neplatite de mai bine de un an de zile. Comisia Europeana a propus directiva pentru ca a observat in mai multe tari ale Uniunii, Romania, Italia, Spania, Portugalia, Grecia cel mai grav, Bulgaria, ca exista o proasta disciplina a platilor intre institutiile publice si firmele private, a declarat europarlamentarul Cristian Busoi.
Potrivit acestuia, CE a calculat ca este un cost de 179 de miliarde de euro anual pentru economia Uniunii Europene, iar platile intarziate provoaca deficite financiare firmelor care nu pot rezista daca nu li se platesc facturile.
Din pacate insa, firmele din Romania mai au de asteptat doi ani de zile pana la implementarea noii directive. Sa punem presiune pe Guvernul Romaniei sa nu intinda la maximum punerea in aplicare a acestei directive, a mai spus Busoi.

Comments

comments

About the Author