Venitul minim pentru toate statele Uniunii Europene, cea mai buna masura pentru combaterea saraciei

Posted on oct. 29 2010 - 9:53am by petre

Europarlamentarii au adoptat miercuri o rezolutie prin care propun adoptarea unui sistem de calculare a venitului minim in toate statele membre, ca masura pentru combaterea saraciei. In rezolutia Parlamentului European se arata faptul ca sistemele de venit minim trebuie sa stabileasca venituri minime la un nivel echivalent cu cel putin 60% din venitul median din statul membru in cauza.

Europarlamentarii solicita Comisiei EU sa prezinte o initiativa care sa conduca la elaborarea unui plan de actiune la nivel european in acest domeniu.

La sfarsitul anului 2008, aproape 85 de milioane de persoane, adica 17% din populatia Uniunii Europene, traiau sub pragul saraciei. Introducerea unui sistem de venit minim in toate statele membre – constand in masuri specifice de sprijinire a persoanelor cu venituri insuficiente printr-o contributie financiara si prin facilitarea accesului la servicii – ar putea fi unul din cele mai eficiente moduri de combatere a saraciei, pentru garantarea unui nivel de viata adecvat si pentru favorizarea integrarii sociale, se mai arata in rezolutia votata de PE.

Comments

comments

About the Author