Ponta a chemat UDMR în guvern și oferăfiecărui partid posturi de vicepremier

Posted on feb. 27 2014 - 9:35am by petre

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, căva merge săptămâna viitoare, marți, în Parlament cu un Guvern care va asuma în totalitate programul USL, el arătând căa propus UDMR săfacăparte din guvernare și căfiecare partid component coaliției parlamentare va avea un vicepremier.

Ponta a spus, la Antena 3, căva prezenta Parlamentului o structurăguvernamentalăașa cum era și a USL, pentru a da mesajul căliberalii pot reveni oricând în Executiv.

Premierul a precizat cămajoritatea parlamentarăva fi asiguratăde USD, grupul minorităților și UDMR, pentru a se asigura o majoritate stabilă.

Ponta a spus căGuvernul va avea structura actualădin care vor lipsi 2, 3 sau 4 poziții care nu s-au dovedit absolut necesare.

„Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali cănu le ia nimeni posturile”, a spus Ponta, care a arătat căGuvernul viitor va fi alcătuit în mare parte din actualii miniștri.

ÃŽntrebat dacăFlorin Georgescu de la BNR va revini la Finanțe, Ponta a spus: „Mi-aș dori, nu cred cănu se va întâmpla acest lucru”.

El a mai spus căeste important ca toate partidele componente săaibăreprezentare clarăîn Guvern, dacăse poate la nivel de vicepremier.

Ponta: Pricopie va fi ministrul Educației și în noul Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, căactualul ministru al Educației, Remus Pricopie, va face parte și din viitoarea structurăa Cabinetului.

„La Educație intenționez săîl păstrez pe domnul Pricopie să-și ducămai departe proiectele începute”, a spus Ponta.

Premierul a precizat căva anunța luni toate numele miniștrilor, când va avea toate discuțiile cu toate forțele politice.

Comments

comments

About the Author