Imagini ascunse o jumătate de secol! 50 de ani de la asasinarea președintelui american John Fitzgerald Kennedy

Posted on nov. 24 2013 - 2:20pm by petre

22 noiembrie, 1963. Un eveniment petrecut in orasul texan Dallas, avea sa schimbe istoria moderna a SUA si, in consecinta, a intregii planete. Stirea despre a asasinarea celui de-al 35-lea presedinte al Americii, John Fitzgerald Kennedy a facut inconjorul planetei in cateva ore, socand atat mediile politice, dar si opinia publica mondiala. Astazi, dupa 48 de ani, mii de anchete si milioane de pagini scrise despre incident, nu exista un raspuns unanim acceptat despre cele petrecute la Dallas. Teoriile sunt, insa, multe….


hqdefault JFK2
Văprezentam un videoclip facut public de LiveLeak cu imagini nedifuzate pânăde curând despre împușcarea președintelui american.

Înlegăturăcu asasinarea președintelui Kennedy existăteoriile trăgătorului izolat și cele care susțin participarea mai multor persoane. Conform verdictului oficial al Comisiei Warren, Oswald a fost singurul făptaș. Pe de altăparle, scenariile care implicămai mulți făptași se bazeazăpe declarațiile martorilor oculari și pe analizele balistice ale traiectoriei gloanțelor, care conduc la concluzia căfăptașii erau cel puțin doi și deci asasinatul a fost rezultatul unei conspirații. Potrivit declarațiilor martorilor oculari, focurile au venit din partea lateralăa unei movile cu iarbă, care se afla în fațăși la dreapta autovehiculului președintelui. Acest lucru este confirmat și de mărturia unei femei, Jean Hill, care declarăcăfăptașul se afla pe 0 porțiune înălțată, cu verdeață. Existăde asemenea mărturii care susțin căîn umbra copacilor, aproape de gardul porțiunii înălțate, se aflau doi bărbați în uniformăde poliție. Aceastămărturie este susținutăși de imaginile difuzate de BBC.

Rezultatele autopsiei realizate la spitatul Bethesda Naval, unde a fost transportat corpul lui Kennedy, au provocat de asemenea multe bănuieli, creând un teren propice pentru dezvoltarea diverselor teorii ale conspirației. Pe lângăteoria trăgătorului izolat la care a ajuns Comisia Warren, ignorând probabilitățile semnificative de existentăa unei alte explicații, săexaminăm teoriile alternative cele mai răspândite care implicăexistența unei conspirații.

CIA

Potrivit acestei variante, asasinarea lui Kennedy a fost planificatăde membri de nivel înalt ai CIA care îl acuzau pentru eșecul debarcării din Golful Porcilor din Cuba și suspendarea hotărârii de a trimite suport aerian în timpul operațiunii.

Mark Lane, în cartea sa cu titlul “Negarea plauzibilă„,  pretinde căHoward Hunt, omul arestat pentru cazul Watergate, este implicat și în asasinarea lui Kennedy. Hunt era responsabilul programului CIA care instruia și pregătea refugiați pentru revoluție în Cuba și astfel a ajuns săse întâlneascăcu Oswald. Lane susține chiar căHunt se afla el însuși la locul asasinatului. ÃŽntr-o altăcarte cu titlul “Ei l-au ucis pe Președinte: Căutarea ucigașilor lui John F.Kennedy„, Robert Sam Anson prezintăpunctul de vedere căasasinarea lui Kennedy a fost rezultatul unei conspirații duble între CIA și Mafia.

Lovitura de stat [teoria Garrison] și filmul JFK

Aceast[ versiune  vede asasinarea lui Kennedy ca parte a unei lovituri de stat din partea membrilor guvernului care susțineau fanatic intervenția militarăa Americii în războiul din Vietnam. Pentru aceștia, Kennedy, care își declarase intenția de a pune capăt războiului rece, constituia o prezențănedorităși deranjantă. Jim Garrison, procuror din New Orleans, a susținut cămembri ai CIA, FBI, ai poliției din Dallas, ai serviciului secret și ai guvernului au participat la o imensăoperațiune de acoperire a dovezilor. În1991, regizorul Oliver Stone, pe baza cărții lui Garrison cu titlul “Pe urmele asasinilor„, a realizat mult disputatul film “JFK„, rolul principal fiind interpretat de actorul Kevin Costner.

Lindon Johnson

Dupăasasinarea lui Kennedy funcția de președinte a fost preluatăde Johnson. Conform acestei variante, în conspiratie a fost implicat Johnson, împreunăcu membri ai guvernului care doreau săîl vadăpreședinte. Comisia Warren a ignorat relațiile proaste ale fraților Kennedy cu Johnson precum și faptul căuna dintre primele acțiuni ale lui Johnson dupăpreluarea atribuțiilor prezidențiale a fost trimiterea de trupe în Vietnam.

Nixon

Aceastăconspirație îl vede pe Nixon, adversarul lui Kennedy în alegerile prezidențiale, responsabil pentru asasinat. Nixon avea legături cu Mafia și relații personale foarte strânse cu membrii Comisiei Warren.

[moartea presedintelui Kennedy]

Hoover

Se spune căJ. F. Kennedy îl presa pe Hoover sădemisioneze din funcția de șel al FBI și de aceea Hoover a plănuit asasinarea lui.

Mafia

Mafia, care își pierduse interesele din Cuba din cauza lui Kennedy, a ordonat asasinarea lui. Înplus, ministrul justiției, Robert Kennedy luase măsuri foarte dure împotriva crimei organizate, creând astfel un climat de antipatie si mai intens.

Fidel Castro

Conducătorul Cubei, Fidel Castro, a aflat de planul pentru asasinarea sa de către CIA, astfel căa dispus asasinarea lui Kennedy.

Refugiații cubanezi opozanți ai lui Castro

Conform acestei variante, refugiații cubanezi l-au acuzat exclusiv pe Kennedy pentru eșecul debarcării din Golful Porcilor, unde i-a abandonat, astfel cădoreau asasinarea lui.

Extremiștii conservatori din Sud

Aceastăteorie vede ca răspunzătoare pentru asasinarea lui Kennedy organizațiile extremiste conservatoare din Sudul american, cum ar fi Ku Klux Klan, din cauza nemulțumirii lor pentru liberalismul său și pentru sprijinul său dat negrilor în lupta pentru drepturi egale.

Pe lângăteoriile conspirației de mai sus, existăși altele care implicăîn asasinarea președintelui Kennedy diverse organizații din America și din afara acesteia. Se vorbește despre implicarea de organizații cum ar fi negrii extremiști cu vederi de stânga ai lui Malcolm X, KGB-ul și agenții sovietici, liderul Vietnamului de Sud Din Jiem și mulți alții.

Moartea în condiții suspecte a cel puțin douăzeci de persoane care aveau legăturăcu asasinarea lui Kennedy este unul dintre motivele pentru care existăatâtea teorii diferite ale conspirației. De exemplu David Ferrie, care îl cunoscuse pe Oswald în cadrul mișcării refugiaților cubanezi și care era considerat de Garrison un martor important, s-a sinucis la patru zile dupăce numele său a apărut în ziare în legăturăcu asasinatul. Dupădouăsprezece ore a fost descoperit corpul unui prieten al lui Ferrie. De asemenea au murit, printre alții, un martor ocular, un cetățean care comunicase cu Oswald și un jurnalist.

Cele mai multe dintre documentele care au legăturăcu asasinarea lui Kennedy vor fi accesibile publicului larg după2039, și numai atunci vor ieși la ivealătoate datele și va apărea posibilitatea de a se găsi un răspuns pentru aceastăenigmă.

surse: istoriiregasite.wordpress.com

wikipedia.org

Comments

comments

About the Author