PESTE CÂTEVA ORE ÃŽNCEP NINSORILE ȘI FRIGUL

Posted on nov. 24 2013 - 1:36pm by petre

viscolAdministrația Naționalăde Meteorologie (ANM) anunțăo răcire accentuată, ninsori și intensificări ale vântului, începând din noaptea de duminicăspre luni și pânăjoi, potrivit unei informări de ultimăoră.

Înintervalul menționat, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

Îna doua parte a nopții de duminicăspre luni și în cursul zilei de luni, precipitațiile se vor transforma în lapovițăși ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni și în regiunile vestice, nordice și centrale. ÎnCarpații Meridionali și Orientali, cantitățile de apăvor depăși pe arii restrânse 20 l/mp.

Marți 26 noiembrie și miercuri 27 noiembrie va mai ninge în sud-vestul și local în sudul țării.

La munte și trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafalăva depăși 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice și sud-estice, unde se vor atinge 55 – 65 km/h.

DuminicăsearăAdministrația Naționalăde Meteorologie va emite atenționare cod galben vizând zonele montane și regiunile nordice, se mai aratăîn informare.

Comments

comments

About the Author