Președintele avertizeazăcăva trimite înapoi proiectul bugetului pe 2014 dacănu se renunțăla creșterea accizei la combustibil

Posted on nov. 24 2013 - 10:47pm by petre

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, căva returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacănu se va renunța la creșterea accizei la combustil, propusăde guvern, informeazăMediafax.

„Dacănu se renunțăla creșterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament”, a spus Băsescu, într-o declarație de presă, evocând și posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituțională.

„O spun în mod categoric, dacănu se renunțăla creșterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca și la CCR”, a spus președintele Traian Băsescu, precizând căeste vorba de un „avertisment”.

Băsescu a mai spus căaceastăcreștere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând cătot ce se va da înapoi la pensii și salarii, va fi „înghițit” de creșterile de prețuri.

Potrivit președintelui, inflația va ajunge anul viitor la 3,5%-3,6%.

„Cred căvom avea o creștere de inflație de cel puțin 3,5, adăugatăpe inflația anunțatăde Banca Națională”, a mai spus Băsescu.

Comments

comments

About the Author