Carne expirată de 3 ani, la Balul Însuraților.
Când zeci de oameni erau luaţi cu ambulanţa la spital, înăuntru se petrecea cu foc:
„Sensibili la maţe!”
De la bal, direct la spital. O petrecere cu 400 de invitaţi s-a încheiat brusc după ce zeci de oameni au început să se simtă rău. Telefoanele au sunat încotinuu la ambulanţă, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar salvările au stat la coadă să-i preia pe bolnavi. Medicii cred că oamenii au făcut toxiinfecţie alimentară, mai ales că inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit în local alimente expirate de trei ani.
„Mamă, ce-i aici!” 11 ambulanţe au făcut coadă în faţa Spitalului din Reghin. Toate aveau câte 2-3 bonavi care acuzau simptome de toxiinfecţie alimentară. Oamenii au început să se simtă rău la petrecerea de la Balul Însuraţilor.
Planul Roşu, la Balul Însuraților din Reghin
400 de oameni au fost la tradiţionala petrecere ţinută într-un local din Reghin. 37 dintre ei s-au îmbolnăvit. În toiul distracţiei, au curs apelurile la 112. Imediat a fost activat Planul Roşu de intervenţie.
„În jurul orei 19:00, prin dispeceratul integrat 112, am fost solicitaţi să intervenim la un restaurant din municipiul Reghin. Au fost solicitate resurse medicale suplimentare de la ISU Cluj, ISU Sibiu şi ISU Bistriţa Năsăud”, a declarat Alexandra Căluşeri, ISU Mureş.
La locul evenimentului a fost trimis si un echipaj CBRN. A existat, la un moment dat, suspiciunea unei scurgeri de gaze. Ca oamenii să primească ajutor mai repede, a fost amplasat un cort de triaj. „Greţuri, vărsături, ameţeli şi la nivelul spitalului s-a declanşat Planul Alb pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Iuliu Moldovan, director DSP Mureş.
Carne expirată din 2022 la bucătărie
În bucătăria localului au intrat echipe de inspectori de la Protecţia Consumatorului din două judeţe. Au găsit carne expirată din 2022: „Din acest moment se încheie petrecerea, vă rugăm frumos. Toate produsele pe care le aveţi în bucătărie se vor sigila”.
„Simptomalogia pe care au avut-o înclină clar spre o toxiinfecţie alimentară”, spune Ioan Oleleu, vicepreşedinte ANSVSA. Inspectorii au dat amenzi de 25.000 de lei şi au închis localul.
„Am procedat la scoaterea tuturor produselor alimetare din care s-a consumat, am prelevat probe. Am aplicat o sancţiune complementară de oprire temporară a prestării serviciilor în bucătărie şi întreg spaţiul este închis”, a declarat Marcela Achim, comisar adjunct ANPC.
sursa: Observator News