Zeci de milioane de oameni, închiși cu garduri în China din cauza epidemiei de COVID VIDEO

Posted on apr. 25 2022 - 3:19pm by petre

Autoritățile chineze care încearcă să țină sub control un uriaș focar de COVID-19 în Shanghai au instalat garduri pentru a restricționa mișcarea populației, în condițiile în care orașul cu 25 de milioane de locuitori e deja de 5 săptămâni într-o carantină foarte dură, relatează BBC.

 

Gardurile verzi au apărut pe neașteptate în afara clădirilor în care se află oameni în carantină și nu au voie să iasă.

Un localnic a declarat pentru BBC că un gard verde a apărut în urmă cu trei zile în fața clădirii în care locuiește, fără nicio explicație.

De 5 săptămâni, oamenii din Shanghai sunt obligați să stea acasă, iar mulți s-au plâns că nu mai au mâncare și medicamente, în timp ce oficialii încearcă să țină sub control cea mai gravă creștere a COVID-19 a orașului de până acum.

Imagini cu muncitori îmbrăcați în costume albe de protecție care închid intrările în blocurile de locuințe și străzile cu garduri verzi s-au răspândit în ultimele zile pe rețelele sociale chineze.

 

Multe dintre garduri, care au aproximativ doi metri înălțime, au fost instalate în jurul clădirilor desemnate ca „zone închise” în care cel puțin o persoană a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Toți cei care locuiesc într-o „zonă închisă” au interzis în afara casei, indiferent dacă sunt sau nu infectați cu virusul.

 

Comments

comments

About the Author