Zeci de mii de francezi, în stradă – ciocniri violente cu poliția

Posted on nov. 28 2020 - 9:58pm by petre

Ciocniri violente la Paris, între forțele de ordine și oamenii care protestează față de brutalitatea poliție si împotriva noi legi care interzice filmarea și fotografiere a polițiștilor.

Francezii au ieșit din nou în stradă, sâmbătă, în semn de protest față de brutalitatea poliției și față de un controversat proiect de lege care ar urma să facă ilegală difuzarea de imagini cu intervenții ale forțelor de ordine.

M

anifestațiile de azi au degenerat în conflicte violente, scrie BBC.

BBC notează că, spre seară, numărul protestatarilor din Paris ajunsese la 46.000. Iar până la ora 20.45 fuseseră arestate 9 persoane. Proteste anti-poliție au loc în Franța și în Bordeaux, Lille, Montpellier, Nantes și alte câteva orașe.

Mii de francezi au manifestat la Paris față de violența poliției și împotriva legii care ar urma să interzică presei să difuzeze imagini cu forțe de ordine în timpul intervenției.

Protestul vine la numai o zi după ce au fost făcute publice imagini șocante cu mai mulți agenți de poliție snopind în bătaie un producător muzical de culoare pentru că nu ar fi purtat mască.

La Paris, mii de oameni s-au adunat în Piaţa Republicii şi pe străzi din zona pieței, purtând steaguri roşii ale unor sindicate, tricolorul francez şi pancarte cu mesaje prin care denunţă violenţa poliţiei, cer ca presa să fie liberă şi solicită demisia ministrului francez de interne, potrivit BBC.

Comments

comments

About the Author