VIDEO Donici. MC Donici și expoziția de o oră care anulează soclul inadecvat al bustului lui Brâncuși chiar de Ziua Brâncuși

Posted on feb. 19 2021 - 11:10pm by petre

„Expoziția de o oră”, etnosculptură, la bustul lui Brâncuși, lângă Facultatea de Arte a UVT, un eveniment-protest de Ziua Brâncuși, la Timișoara, eveniment atipic marca Donici.
M.C Donici, arhitect, artist vizual, scenograf și exeget al artei și vieții lui Brâncuși.

„De 5 ani fac…. fapte neconvenționale în singura zi în care ne amintim de el. Evenimente la bustul Brâncuși: anul 2017 coroanp sub forma motivului circular Brâncuși, anul 2018 Expoziție-protest împotriva neachiziționării lucrării ,,Cumințenia pământului” de către statul roman, anul 2019 Triplă expoziție: Galeria PMT, biblioteca UPT, bustul Brâncuși, anul 2020 Recreere: masa, poarta, coloana, din module de bază, 2021 expoziția de o oră care anulează soclul inadecvat al monumentului”, a precizat M.C Donici.


Expoziția de oră de Ziua Națională a Culturii/Ziua Brâncuși este un eveniment produs de Asociația Culturală Arte-Factum.

„Spaţiul românesc a creat o extraordinară civilizaţie a lemnului. Artefacte reasamblate din cultura populară, care şi-au pierdut funcţionalitatea, păstrează urma meşterului şi emoţia a zeci de ani de folosire. Sintezele originale sunt un semn de maturizare a unei culturi. În spiritul timpului, dar venind cu propria viziune, un spaţiu spiritual care are o tradiţie profundă se poate afirma într-o globalizare uniformizantă. Brâncuși este singurul român universal care a reușit imposibila sinteză tradițional-modern, iar noi nu-l înțelegem cu fiecare zi care trece”, consideră artistul.

Comments

comments

About the Author