Vezi ce măsuri preventive va lua Poliția Timiș de Ziua Maghiarilor de pretutindeni

Posted on mart. 14 2014 - 6:00pm by petre

Polițiștii timișeni asigurăordinea și liniștea publicăși fluidizarea traficului rutier cu ocazia ceremoniilor prilejuite de sărbătorirea ,,Zilei Maghiarilor de Pretutindeni„, care au loc pe raza județului.Secui calare husari

Înzilele de 14 și 15 martie a.c., pe raza județului Timiș, vor fi organizate ceremonii pentru depuneri de coroane și jerbe de flori, la monumentele aparținând comunității maghiare, prilejuite de ,,Ziua Maghiarilor de Pretutindeni„ și comemorarea ,,Revoluției Maghiare de la 1848„.

Cu aceastăocazie, peste 40 de polițiști vor desfășura activități în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranțăpublică, fluidizare a traficului rutier și intervenția operativăîn cazul producerii unui eveniment.

Pe raza județului vor fi organizate șase ceremonii de depunere a coroanelor, în municipiul Timișoara (Monumentul Eroilor – Aleea Ghirodei, Bustul lui Eftimie Murgu – Bulevardul Revoluției, Monumentul Petofi Șandor – zona Freidorf), în Lugoj (Biserica Reformată- strada C. Brediceanu), Jimbolia (Monumentul Petofi Șandor – strada Republicii) și în comuna Dumbrăvița (Monumentul Petofi Șandor).

La aceste ceremonii se estimeazăparticiparea a 350 de persoane.

Pentru a evita producerea unor evenimente negative pe timpul manifestărilor, polițiștii recomandă:

– Nu afișați, ostentativ, bunurile de valoare atunci când văaflați în locuri publice. Nu vălăsați copiii nesupravegheați și nu le permiteți săpoarte cheia locuinței la vedere.
– Evitați săintrați în discuție cu necunoscuții, care văpot aborda pentru diferite acte de caritate. Aceștia ar putea fi rău intenționați, iar scopul poate fi acela de a văînșela.
– Nu răspundeți la provocări cu violență, încercați săevitați conflictele, iar dacănu reușiți, sunați de urgențăla numărul 112- apel gratuit.
– Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnităde consumul de alcool.

Pe linie rutieră:

Solicităm conducătorilor auto săevite deplasarea în zonele de desfășurare a evenimentelor, săcircule cu maximăatenție, sănu parcheze autovehiculele în apropierea zonelor respective.

De asemenea, solicităm respectarea semnalelor agenților de poliție rutierăaflați în trafic.

Pietonilor le recomandăm săcircule cu atenție și sătraverseze strada doar prin locuri special amenajate.

Comments

comments

About the Author