Vești bune de la Băile Herculane, cea mai veche și faimoasă stațiune din România VIDEO ȘOCANT

Posted on iun. 17 2019 - 3:30pm by petre

Potrivt primăriei din Băile Herculane, stațiunea va beneficia de un proiect cu finanțate europeană, scopul fiind „Conservarea şi valorificarea patrimoniului natural şi construit pentru dezvoltarea turismului balnear în staţiunea Băile Herculane“

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional POR 2014 – 2020, axa 7.1., investiţii infrastructură de turism, proiectul are o valoare totală de 3,25 milioane euro, de la bugetul local fiind alocaţi 65 de mii de euro.

„Este vorba de reabilitarea Parcului Vicol, Pieţei 1 Mai, Pieţei Hercules şi cele trei poduri de la Pecinişca, stadion şi Hotelul Geta, a explicat primarul Cristian Miclău. Săptămâna trecută a avut loc întâlnirea între reprezentanţii Primăriei, reprezentanţii constructorului, proiectantul şi dirigintele de şantier, pentru stabilirea detaliilor la proiectul acesta pe care-l avem acum în derulare, care e foarte important pentru noi. Se va începe cu Piaţa Hercules, care va fi pietruită cu piatră cubică, atât trotuarul, cât şi partea carosabilă. Constructorul urmează să intre şi în parc, după marcarea şi tăierea pomilor. Lucrările nu împiedică circulaţia în zonă, fiindcă se lucrează pe o singură bandă, cealaltă fiind liberă. Din această săptămână se face organizarea de şantier şi vor începe efectiv lucrările, care trebuie finalizate până, cel mai târziu, în aprilie anul viitor, în 2020“, a declarat presei primarul din Herculane.

Din păcate, soarta clădirilor istorice de mare valoare, printre care și supeba clădire a Băilor Imperiale, este încă sub semnul distrugerii totale….

Comments

comments

About the Author