Veste bună! expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” se prelungește

Posted on aug. 19 2023 - 6:22pm by petre

Muzeul Național al Banatului  vă anunță că expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” se va prelungi până la sfârșitul lunii septembrie.

Expoziția din acest an prezintă istoria cartierelor Timișoarei printr-o perspectivă barocă unică, explorând alegoria simțurilor. Plonjează în viața de zi cu zi a diferitelor cartiere și simțurile pe care le reprezintă: Iosefin prin auz, Elisabetin prin tactil, Fabric prin văz, Cetate prin miros și Giroc prin gust.

„Lumi paralele” este despre Cartierul Giroc. Descoperiți amintirile și scrierile Sorinei Jecza, operele sculptorului Peter Jecza și viziunea unică a cartierului, îmbinată cu amintirile revoluționarului Constantin Duma și dezvoltarea industrială din era socialistă.

Vă așteptăm cu drag în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

Le Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au însoțit și sprijinit în această călătorie culturală de excepție. Va așteptăm în continuare la ateliere, ghidaje și cu multe alte surprize!
____________________________________________________
Spotlight Heritage Timișoara/Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului și face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect co-finanțat de multiple instituții de prestigiu.

Comments

comments

About the Author