Vernisajul expoziției taberei de picturăde la Muzeul Satului Bănățean FOTO-VIDEO

Posted on oct. 7 2015 - 10:08pm by petre

Așa cum ați putut afla din relatările noastre, Muzeul Satului Bănățean a găzduit, vreme de câteva zile, o tabărăde picturăla care au participat artiști plastici de calibru din Timișoara.

Strânși sub umbrela ambianței romantice a complexului muzeal din Pădurea Verde, HORIA BOJIN, SORIN BIJAN, TIBERIU GIUCĂ, NADA STOJICI, GABRIEL BODNARIU au lucrat în simbiozăcu arborii seculari și cu gospodăriile țărănești istorice, rodul zilelor de creație dar și lucrări deja născute ale artiștilor fiind prezentate publicului într-un vernisaj moderat, daca putem spune asta, de către Dana Sarmeș și de Marcel Tolcea.

Vernisaj la incheierea taberei de creatie Satul Nostru de la Muzeul Satului Banatean din Timisoara

Posted by Timisoara Capitala Culturala Europeana on Wednesday, October 7, 2015

Și cum nici măcar creația nu poate nesocoti nevoile trupești ale artiștilor, criticilor și spectatorilor, vernisajul s-a încheiat, prozaic, cu un magistral gulaș de pui, precedat de o teribilăfasole bătută, vinovat de acest adevărat dezmăț fiind responsabilul de eveniment, Borco Ilin, și, cum altfel, directorul muzeului, Dan Radosav.

De precizat cămini-expozițiile personale ale artiștilor participanți la tabărăvor fi găzduite spre vizitare la Muzeul Satului Bănățean de la Timișoara în Sala de expoziții temporare timp de o lunăde zile, așa căvărecomandăm o plimbare la pădure în aceste zile.

Comments

comments

About the Author