Varianta indiană a virusului a ajuns în România

Posted on apr. 29 2021 - 2:54pm by petre

INSP anunță că a depistat varianta indiană de coronavirus la o persoană de 26 de ani, din Sfântu Gheorghe, care a ajuns în România în urmă cu o lună. Alte cinci persoane care au venit recent din India au fost depistate pozitiv, dar nu este clar dacă sunt infectate cu aceeași tulpină.

INSP: A fost identificată o variantă „indiană” a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană sosită în România. Focar de COVID în Brașov

O variantă a virusului, alta decât cea identificată inițial de PHE England care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din județul Brașov.
Este vorba despre opt persoane sosite din India.

Cinci persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Este focar de coronavirus depistat la un grup de 8 muncitori în constructii din India. Ei sunt în colonia Bod din judeţul Brasov. Cinci din cei opt muncitori au fost depistaţi pozitiv la testul COVID iar la unul dintre ei testul de secvenţiere efectuat la o clinică din Sf. Gheorghe a scos la iveală că este o tulpină indiană. Autorităţile au trimis probe de la cei cinci muncitori la Bucureşti pentru a fi secvenţiate. Toţi cei cinci muncitori sunt izolaţi în prezent.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că a fost identificată o variantă „indiană” a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, sosită în România în urmă cu o lună. Varianta diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India. Totodată, este investigat un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov, fiind vorba de persoane venite din India, potrivit news.ro.

India are peste 200.000 de morți de COVID.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, jud. Braşov”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ. „INSP a fost informat în această dimineaţă asupra faptului că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună”, adaugă MS.

La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India. DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare)”, transmite MS.

Comments

comments

About the Author