Următorul oraș spre care se îndreaptă rușii în Ucraina

Posted on iun. 27 2022 - 3:09pm by petre

 

Volodimir Zelenki cere din nou arme.

În mesajul său din noaptea de duminică spre luni, președintele Ucrainei a spus că țara sa are nevoie de apărare aeriană, pentru a opri atacurile rusești asemenea celui din Kiev.

Declaraţia vine în contextul în care 14 rachete rusești au lovit, ieri dimineață, zone rezidențiale din Capitala Ucrainei. Un bloc a luat foc, un om a murit și mai mulţi au fost răniți. Este de așteptat ca Volodimir Zelenski să le ceară arme liderilor G7, în intervenția video pe care o va avea astăzi la sumitul care se desfășoară în Germania.

ACTUALIZARE 14.10 Autorităţile ucrainene le-au cerut civililor să părăsească „de urgenţă” oraşul Lisiceansk, din regiunea estică Lugansk, din cauza atacurilor forţele ruse, informează Reuters.

„Dragi locuitori ai oraşului Lisiceansk şi rude ale lor! Din cauza ameninţării reale pentru viaţa şi sănătatea voastră, vă cerem să vă evacuaţi de urgenţă”, a transmis Serhii Gaidai, guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, pe contul său de Telegram.

El a spus că situaţia din Lisiceansk este „foarte dificilă”, dar nu a precizat câţi civili au mai rămas acolo. Aproximativ 100.000 de oameni locuiau în acest oraş înainte de invazia rusă în Ucraina, declanşată la 24 februarie.

 

Comments

comments

About the Author