Urmărire ca în filme pe Autostrada Vestului – polițist pe motocicletă după o Tesla care rula cu peste 200 de km pe oră

Posted on iul. 24 2021 - 10:46am by petre

Polițistul timișean Valer Kovacs a postat pe Facebook un filmuleț în care, aflat în patrulare cu motocicleta pe Autostrada Vestului, a urmărit un autoturism Tesla care rula cu peste 20O de kilometri la oră.

Iată ce a scris polițistul:

 

” O POVESTE ADEVĂRATĂ
🇷🇴🙏👮🏍️
Cu final fericit
#PolitiaRomana #Respectativiata
Adrenalină, inconștiența = un real pericol pentru participanții la trafic. Autostrada A1 Deva-Nădlac.

Viteza de deplasare, aproape de 200.km/h pe timp de noapte, vizibilitate redusă. Vehicule implicate motocicleta BMW RT1200 VS autoturism TESLA (cu muuuulți cai putere).

Ora 22,30, patrulare, prevenire, sensul de deplasare Vama Nădlac 2.
Văd în oglinda retrovizoare un autoturism pe banda 2, mă depășește cu viteza regulamentară. La câteva secunde apare în spatele acestuia un „avion” cu mulți cai putere, îi dă flash-uri si frânează brusc.
A trecut de mine, după care îi dă „talpă” bazandu-se pe motorul de sub capota ce dezvolta peste 300 cp.
Trec pe banda 2, pornesc girofarul, sirena și „trag” de motor să îl ajung, nici vorba.. Mă apropii de 200 km/h. Realizez inconștiența șoferului din fața care este un real pericol pe timp de noapte pentru ceilalți participanți la trafic.
Se apropie de vama Nădlac, realizează că nu are unde „fugi” se hotărăște să oprească. Ii solicit documentele, îmi prezintă actele tremurând din toate încheieturile, din cauza adrenalinei. Ii explic realul pericol, încercând să îmi spună că nu m-a văzut și nu m-a auzit, făcând slalom printre vehicule.
Pe timpul nopții girofarul și sirena se vede și se aude de la o distanta de peste 1km.
M-am bucurat nespus de mult că nu s-a întâmplat vreo tragedie. După ce s-a mai liniștit și-a dat seama ce a făcut. Mi-a promis că nu va mai face așa niciodată și îi pare rău. L-am crezut pe cuvânt. Era un domn la vreo 50 de ani împreună cu soția lui.

Rezultatul= zero victime omenești, un biciclist pentru următoarea perioadă + sancțiunea aferentă.

La sfârșit, ne strângem mâna și ne vedem de viața noastră. Dumnezeu să ne ajute pe toți.”

 

 

Comments

comments

About the Author