Una dintre cele mai importante publicații britanice recomandă Timișoara ca destinație de city break în 2023

Posted on ian. 9 2023 - 4:49pm by petre

Prestigioasa publicațiale The Independent a publicat o listă cu recomandări de posibile destinații pentru city break-uri în anul 2023, pentru iubitorii de călătorii.

Printre destinațiile enumerate, alături de Istanbul,  Valetta, Valencia, Helsinki, Liverpool sau Miami se numără și Timișoara.

 

Jurnaliștii specializați pe călătorii de la Independent laudă Timișoara nu doar pentru faptul că este una dintre Capitalele Culturale ale Europei în 2023, dar și pentru patrimoniul baroc și secession al orașului.

„Probabil că nu ai auzit până acum despre Timișoara.

Timișoara, al treilea cel mai mare oraș din România situat în vestul țării, va fi una dintre cele trei Capitale ale Culturii Europene în 2023. Acest titlu înseamnă că orașul va organiza un program complet de evenimente culturale sub deviza „Shine your light! Light up your city!”, pe care orașul îl descrie ca „o invitație de a ne îmbarca împreună într-o călătorie prin spații luminoase și întunecoase, un proces lung și adesea laborios de schimbare și dezvoltare personală spre o sensibilitate colectivă”. Expoziții de artă, târguri de cărți și obiecte vintage, instalații și concerte de muzică clasică sunt toate pe agenda culturală; pentru mai multe informații, consultați timisoara2023.eu.

În afara ofertei sale artistice, Timișoara are o mulțime de clădiri baroce și arhitectură Seccesion care împodobesc piațetele istorice de descoperit – plus, în primăvară și vară, unele festivaluri muzicale de anvergură, inclusiv Festivalul Muzical Timișoara (concerte de muzică clasică și operă), JazzTM (jazz) și Plai (muzică din întreaga lume).” scriu cei de la Independent.

 

Comments

comments

About the Author