Un URIAȘ al jazz-ului mondial vine la JazzTM | VIDEO

Posted on mart. 6 2014 - 4:00pm by petre

Al Jarreau, emblemăa jazz-ului mondial, cu 21 de nominalizări și 7 premii Grammy câștigate, va concerta la Timișoara, în luna iulie, la festivalul JAZZâ„¢. Premiile Grammy, steaua pe Hollywood Walk of Fame și premiile Downbeat Critics Award, printre care – Best Vocalist of the Year sunt doar câteva dintre distincțiile primite de Al Jarreau datorităstilului unic de interpretare și a timbrului vocal inconfundabil. al jarreau

De-a lungul anilor, a colaborat cu Miles Davis, George Duke, Joe Sample, George Benson, Chick Corea, Quincy Jones, Natalie Cole, Nancy Wilson, Rick Braun și mulți alții.
A concertat în cele mai importante săli de concert și a urcat pe scenele celor mai prestigioase festivaluri din lume iar în data de 10 iulie va fi prezent la JAZZâ„¢ împreunăcu Joe Turano, John Calderon, Mark Simmons, Chris Walker și Larry Williams.
Biografie:

Al Jarreau a început săcânte de la o vârstăfragedă, fiind acompaniat de frații săi sau solo, la diverse evenimente locale din Milwaukee, Wisconsin, orașul său natal. În1962 se alăturăunui jazz trio condus de George Duke. Cinci ani mai târziu îl întâlnește pe chitaristul Julio Martinez iar succesul duo-ului a fost decisiv pentru alegerea artistului de a transforma muzica, în ocupația sa principală.

Înanul 1975, Al Jarreau intrăîn atenția Warner Bros. Records și lanseazăalbumul său de debut, “We Got By„, care i-a adus recunoaștere internaționalăși primul premiu Grammy. Anul 1976 îi aduce un al doilea premiu Grammy, pentru următorul album al său, intitulat “Glow„. Albumul care s-a bucurat de cel mai mare succes din cariera sa a fost “Breakin’ Away„ (1981), care a inclus hitul “We’re in this love together„.

Al Jarreau mai este cunoscut pentru scrierea și interpretarea coloanei sonore a serialului de televiziune “Moonlighting„ (1984-1989), al cărui staruri au fost Bruce Willis și Cybil Sheperd. Totodată, artistul s-a evidențiat prin Scat, o tehnicădificilăcare presupune abilitatea de a imita sunetul unui instrument muzical printr-o succesiune de vocale și silabe.
Al Jarreau va urca pe scena Festivalului JAZZâ„¢ în data de 10 iulie 2014.

Comments

comments

About the Author