Un șofer român de TIR s făcut prăpăd – a intrat în viteză într-o coloană de 15 mașini

Posted on mart. 25 2024 - 1:36pm by petre

Scene de groază în Croaţia, la Novi Varoš, pe drumul de stat D5, înainte de punctul de trecere a frontierei Stara Gradiška. 19 persoane au fost rănite, dintre care patru în stare gravă, după ce un şofer român în vârstă de 35 de ani a intrat într-o coloană de aproximativ 15 vehicule.

Potrivit publicaţiei 24sata.hr, accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orei 16.31, iar informaţii neoficiale spun că românul s-ar fi aflat sub influența drogurilor.

19 persoane au fost rănite, patru dintre ele fiind în stare gravă, în urma unui accident produs de un şofer român de TIR. Tânărul de 35 de ani a trecut mai întâi pe lângă stația de taxare Okučani fără să oprească, apoi a virat la stânga, în direcția punctului de trecere a frontierei Stara Gradiška. A lovit iniţial un vehicul, după care, la câțiva kilometri distanță, a măturat cu TIR-ul o coloană de alte 15 mașini și oameni care așteptau calm să treacă granița.

La spital a fost transportat și șoferul de TIR, unde a fost testat pentru droguri și alcool, iar duminică seară a fost predat inspectorului de poliție din Slavonski Brod. Potrivit unor informații neoficiale, citate de vijesti.hrt.hr, un test rapid ar fi stabilit că românul se afla sub influența drogurilor.

Șeful protecției civile a descris imaginile de la locul accidentului.

„Ajunși la fața locului, am găsit o scenă groaznică, multe mașini distruse și oameni răniți. Toată lumea era în stare de șoc. Am început mai întâi cu salvarea copiilor, apoi a celor care au fost răniți mai grav și încarcerați în mașini”, a declarat Milan Vučković.

Potrivit jurnaliștilor croați, toți răniții au fost transportați la spitalul din Novigrad.

„Copiii dormeau în mașini, dezbrăcați, desculți. Crucea Roșie a asigurat cazare pe timpul nopții, așa că, din fericire, toată lumea a fost îngrijită”, a transmis și Slavica Konjević Pernar, directorul adjunct al spitalului Nova Gradiška.

 

 

Comments

comments

About the Author