Un polițist din Timiș, prins că dădea amenzi fictive pe bandă rulantă – oamenii nevinovați se trezeau buni de plată

Posted on sept. 29 2022 - 12:05pm by petre

Un polițist local pe raza comunei Dumbrăvița, a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, în baza unui mandat emis de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Polițistul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Conform anchetei realizate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, polițistul Meleșcanu a întocmit zeci de procese-verbale fictive de amendă pe care le și semna, în fals, în locul contravenienților.

Oamenii se trezeau că aveau de plătit amenzi despre care nu știau nimic, așa că au depus plângeri. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local.

Agentul a fost ridicat, miercuri, după o descindere la sediul Politiei Locale Dumbrăvița.

 

În data de 28.09.2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, au efectuat 3 percheziții domiciliare în localitatea Dumbrăvița, din județul Timiș, în urma cărora, au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri, în vederea continuării cercetărilor.

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș, în cursul acestei zile fiind prezentat magistraților cu propunere de luarea unei măsuri preventive.

Comments

comments

About the Author