Un peisaj de vis și cea mai buna ciorbă de pește la nici două ore de Timișoara – porții uriașe de mâncare la prețuri cu mult decât cele de la noi

Posted on iul. 12 2021 - 10:52pm by petre

O sugestie de petrecere plăcută a timpului liber foarte aproape de Timișoara și de vestul țării, bineînțeles, este o excursie de câteva ore pe malul Dunării.

Pentru că vorbim despre o excursie scurtă, vom merge până la cel mai apropiat de Timișoara loc pe Dunăre și anume malul sârbesc, în Banatul de peste graniță.

Traseul are circa 110 km și este simplu: ieșirea din țară se face pe la Vama Moravița, se trece prin Vârșeț și apoi drumul continuă spre localitatea Banatska Palanca.

În total, între Timișoara și malul Dunării la Palanca sunt 110 km și drumul vă va conduce chiar în locul în care Canalul Dunăre-Tisa-Dunăre se varsă în fluviu.

În afară de peisajul superb al zonei, cu malul românesc vizibil în zare și cu fluviul în toată splendoarea sa, la Palanca bănățeană veți găsi chiar pe malul apei trei terase care servesc clienților preparate din pește proaspăt prins în Dunăre.

Porțiile sunt uriașe și prețurile sunt aproape la jumătate față de cât ar costa un asemenea preparat în România, în plus servirea este ireproșabilă.

Obligatoriu trebuie să încercați celebra ciorbă de pește care are un gust unic aici.

De exemplu, o porție de ciorbă de pește costă aproximativ 10 lei iar o porție de șalău, somn, crap sau chiar cegă prăjite, cu tot cu garnitură, costă circa 40 de lei.

În condițiile în care farfurie veți primi circa 600 de grame de carne, suficientă pentru a sătura două persoane!

 

Comments

comments

About the Author