Un milionar român de TOP 300 s-a spânzurat în toaleta unui avion cu care zbura spre Columbia

Posted on feb. 26 2015 - 12:42pm by petre

Un cetățean român a fost găsit mort în toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi, a anunțat compania columbianăAvianca. Românul găsit mort este omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans, anchetat într-un dosar de corupție în care partenerul său de afaceri Iorgu Ganea a fost arestat. informeazăMediafax.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, căbărbatul care s-a sinucis în toaleta unui avion, pe ruta Columbia-Costa Rica, este român, precizând căacesta a fost găsit strangulat.Costel Comana

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, în data de 25 februarie, consulul onorific al României în Republica Costa Rica a informat telefonic Ambasada României la Ciudad de Mexico, în a cărei circumscripție se aflăși Costa Rica, asupra decesului unui cetățean român.

Potrivit MAE, incidentul a fost semnalat misiunii diplomatice și de către autoritățile locale competente, care au confirmat la rândul lor, decesul cetățeanului român.

„Potrivit primelor informații obținute, cetățeanul român s-ar fi sinucis prin strangulare, în grupul sanitar al avionului. Cetățeanul român se afla la bordul unei aeronave care efectua o cursa între aeroportul Bogota, Columbia, și aeroportul internațional Juan Santamaria din San Jose, Costa Rica. Acesta era însoțit de o femeie de cetățenie romînă„, se menționeazăîn răspunsul Ministerului de Externe.

Consulul onorific al României în Costa Rica s-a deplasat în regim de urgențăla aeroport pentru discuții cu oficiali ai Procuraturii și pentru a acorda asistențăconsularăcetățenei române care însoțea persoana decedată. Cetățenei române i-au fost luate declarații de către autoritățile locale competente, în prezența consulului onorific, care i-a facilitat traducerea din românăîn spaniolă. Au fost întreprinse, în regim de urgență, demersuri de informare a familiei cetățeanului român și de obținere a deciziei acesteia privind repatrierea trupului neînsuflețit, mai menționeazăMAE.

Atât consulul onorific al României în Republica Costa Rica, cât și Ambasada României la Ciudad de Mexico mențin cazul în atenție, păstreazăpermanent legătura cu autoritățile locale și vor continua acordarea asistenței consularăîn limita competențelor legale, mai anunțăMinisterul de Externe.

Omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans, anchetat într-un dosar de corupție în care partenerul său de afaceri Iorgu Ganea a fost arestat, este românul găsit mort în toaleta unui avion care efectua un zbor din Columbia în Costa Rica.

Presa din Costa Rica, citatăde Noticiasrcn.com, a relatat, joi, căromânul care s-a sinucis în toaleta unui avion de pe ruta Columbia-Costa Rica se numește Costel Comana și are 53 de ani.

Potrivit Noticiasrcn.com, românul plecase din Brazilia spre Costa Rica, trecând prin Bogota.

Sursa citatăa precizat căbărbatul a părăsit Brazilia, pentru a evita săfie prins.

Potrivit site-ului, românul era însoțit în avion de o femeie care călătorea alături de el, iar aceasta a văzut căeste nervos și căa mers la toaleta din avion de mai multe ori. Dupăo perioadămai îndelungată, în care Costel Comana nu s-a întors de la toaletă, femeia s-a dus și a încercat ușa. Neprimind niciun răspuns, a forțat ușa, împreunăcu personalul din avion, românul fiind descoperit fărăviață.

Sursa citatămai menționeazăcăpasagerul român nu avea bilet de întoarcere la Bogota.

Potrivit Revistei Forbes, Costel Comana figura în Top 500 miliONARI, cu afaceri în domeniul feroviar.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author