Un legendar complex de băi termale și agrement, redeschis în vestul țării după ce a fost reconstruit de un milionar TARIFE și IMAGINI

Posted on iul. 25 2023 - 12:51am by petre

După peste zece ani, un celebru, odinioară, complex de agrement și băi a fost redeschis publicului.

Stațiunea hunedoreană Vața Băi a trecut printr-un amplu proces de reamenajare, după ce a fost preluată de un milionar clujean.

 

Turiști străini și romani sunt așteptați din nou stațiunea balneoclimaterică Vața Băi, după revenirea acesteia în circuitul turistic.

Complexul și-a deschis porțile cu facilități de cazare, masă, centru de sănătate, servicii de agrement, strand și zonă de recreere.

Parcul are un lac și terenuri de sport, iar Ștrandul Vața Bai, a fost complet reamenajat și are 5 bazine: semiolimpic, bazine de relaxare cu șezlonguri și hidromasaj, doua doua bazine cu renumita apa termala de la Vața Băi și bazin cu apă termosalină.. Totodată, cele 3 hoteluri sunt pregătite să își primească turiștii.

Izvoarele bogate în calciu, sulf, sodiu şi magneziu, cu temperatura de 36 – 37 de grade Celsius, sunt recunoscute pentru calităţile lor terapeutice.

În 28 si 29 iulie cei care vor ajunge la Vața se vor delecta cu concerte inedite ale marilor artiști ai momentului dar și cu DJ renumiți din România.

 

Stațiunea Vața de Jos se află în valea Crișului Alb, pe clina nordică a Munților Zarandului, în depresiunea cu același nume, la o distanță de 19 km până în orașul Brad, la 58 km de municipiul Deva, la 142 km de municipiul Oradea, respectiv la 139 km de municipiul Arad.

Istoric
Vața de Jos este atestată sub denumirea de Wattya în anul 1439 într-un act al regelui Albert, care dăruiește ținutul despotului sârb Gheorghe Brancovici pentru sprijinul acordat în luptele cu turcii. Apele termale minerale de aici sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. La începutul secolului al XX-lea, regele Carol al II-lea călătorea adesea de la castelul sau din Săvârșin pentru a se trata cu apa de la Vața, pe un drum care se numește Drumul Regelui. Baza de tratament actuală a fost folosită până în 2010 exclusiv ca centru de refacere pentru militarii români.

Potrivit servuscluj.ro, de luni până vineri adulții trebuie să scoată din buzunar 50 de lei, iar în weekend 60 de lei. Cei mici plătesc suma de 30 de lei, indiferent de zi. Persoanele care sunt cazare în Complexul Vața Băi beneficiază de o reducere de 50%.

 

Totodată, copiii sub 7 ani nu plătesc niciun bilet, iar locuitorii din Vața Băi plătesc de luni până joi 30 de lei. Masajul de relaxare cu o durată de 20 de minute costă în această stațiune balneoclimaterică 50 de lei.

 

Comments

comments

About the Author