Un autocar plin s-a răsturnat pe DN1

Posted on nov. 15 2014 - 1:02pm by petre

Un autocar în care se aflau 46 de pasageri s-a răsturnat, sâmbătădimineață, pe DN1, în județul Brașov, la ieșirea din Codlea, în urma accidentului nouăpersoane fiind rănite și transportate la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.Autocar Brasov Codlea

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar-șef Liviu Naghi, accidentul s-a produs pe DN1, la kilometrul 187, la ieșirea din localitatea Codlea spre Făgăraș, dupăce șoferul unui
autocar, un brașovean de 54 de ani, nu a păstrat distanța corespunzătoare fațăde o căruțădin fața sa și a acroșat-o ușor.

„Dupăce a acroșat ușor căruța, șoferul autocarului a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara carosabilului, pe câmp, fărăsăfie blocatăcirculația“, a spus Naghi.

Înurma accidentului, nouădin cele 46 de persoane aflate în autocar au fost rănite ușor și transportate la Spitalul Județean Brașov cu mai multe ambulanțe.

„S-a intervenit cu douăechipaje de descarcerare, patru SMURD și șase ambulanțe. Unii dintre pasageri au ieșit singuri din autocarul răsturnat, iar pe alții a fost nevoie săîi scoatem noi, deoarece spațiul era foarte
îngust. Au fost nouăpersoane rănite ușor, toate conștiente. Douădintre ele au suferit și fracturi la membre, iar restul doar excoriații și contuzii. Printre răniți nu se aflau copii“, a afirmat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de UrgențăBrașov, Ciprian Sfreja.

Cei 46 de pasageri din autocar sunt localnici din Codlea și mergeau în pelerinaj la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara. Ceilalți 37 de pasageri care nu au fost răniți au fost preluați de un alt autocar, care i-a dus la destinație.

sursa: Mediafax

sursa foto: NewsBV . ro

Comments

comments

About the Author