Ultima Mutare la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely„ Timișoara

Posted on nov. 23 2016 - 4:45pm by petre

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely„ Timișoara prezintăastăzi, 23 noiembrie, premiera „Ultima mutare„, un spectacol de Kocsárdi Levente inspirat de operele lui William Saroyan, William Shakespeare, Friedrich Schiller, Eugène Ionesco și Örkény Istvàn.ultima-mutare-teatru-maghiar-mic

De la ora 19:00, în Sala Studio, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely„ Timișoara prezintăcomedia absurdă„Ultima mutare„, a treia premierăîn stagiunea 2016/2017, totodatădebut regizoral pentru actorul Kocsárdi Levente. Din distribuție fac parte: Fall Ilona, Horányi László, Lukács Szilárd, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Mihály Csongor, Szász EnikÅ‘, Vass Richárd. Echipa este completatăde Baczó Tünde (coregrafie), Orbán EnikÅ‘ (dramaturgie), Mihai Donici (scenografie).
“Care e secretul Teatrului? Dragostea, bineînțeles. Fărădragoste, durerea și înfrîngerea sunt doar durere și înfrângere. Nimic altceva. Dragostea, însă, le face sădevinăfrumusețe și înțeles.„ Spectacolul ne face cunoștințăcu ultimii actori rămași într-un teatru vechi, a cărui clădire este sortităiminentei demolări. Regele, Regina, Ducele și Fata rememoreazărolurile din vremurile de glorie, pledând pentru apărarea statutului actorilor și al artei în societate. Pe fondul sonor al lucrărilor de demolare a teatrului, se vorbește despre construirea unui nou mall, a unui cartier rezidențial sau a unei clădiri de birouri, situație atât de familiarăîn actualitate. Spectatorii vor avea, astfel, ocazia de a revedea fragmente din rolurile importante ale actorilor Fall Ilona, Szász EnikÅ‘ și Horányi László din cariera lor indisolubil ancoratăîn istoria Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely„ Timișoara.

„Ultima mutare„ re-problematizează, cu nostalgie, cu umor și luciditatea noii sensibilități, condiția actorului, relația sa cu teatrul și cu lumea din afară, efectele timpului ce preschimbăcomedia umanăîntr-un tragic cabaret.
Ca de obicei, se asigurătraducere în limba romînă. A doua reprezentație a spectacolului „Ultima mutare„ va fi mâine, 24 noiembrie, de la ora 19. Detalii despre bilete și rezervări la spectacolul de mâine se pot obține la casieria Teatrului, pe strada Alba Iulia nr. 2 (16:00-19:00), la adresa de mail ticket@tm-t.ro sau telefonic, apelând +40 752 111.803.

Comments

comments

About the Author