Traian Băsescu rupe tăcerea! Ce spune președintele despre banii lui Bercea Mondial și despre fratele său

Posted on iun. 22 2014 - 11:15am by petre

Președintele Traian Băsescu declară, într-un interviu citat de site-ul Administrației Prezidențiale, cănu a primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, el precizând, de asemenea, căa aflat din presăcăfratele său, Mircea Băsescu, a botezat o nepoatăa acestuia, informeazăMediafax.

Potrivit agenției de presă, președintele precizeazăcănu a discutat niciodatăcu fratele său, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. „Înplus, văasigur, așa cum am mai spus, cănu existăniciun polițist, procuror sau judecător care săpoatăafirma căa primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar”, precizeazăBăsescu în declarațiile postate pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Șeful statului menționeazăcăanul trecut fratele său i-a spus căeste șantajat. „I-am cerut atunci sămeargăimediat săinformeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam sămerg săfac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut sămeargăimediat săinformeze instituțiile statului”, afirmăTraian Băsescu.

ÃŽntrebat de ce nu l-a împiedicat pe fratele său săintre în anturajul familiei lui Sandu Anghel, Traian Băsescu a răspuns: „Am aflat din presăcăfratele meu, Mircea Băsescu, a botezat o nepoatăa lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era săfac dupăbotez? Este major. Dacăștiam dinainte, i-aș fi spus sănu intre în acest anturaj”.

ÃŽntrebat ce s-a întâmplat cu salba primităde la Sandu Anghel din partea Regelui Cioabăde către Maria Băsescu în anul 2009, la Festivalul romilor de la Costești, Traian Băsescu a răspuns: „Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedăde aur, nu salbă. Ea a fost predatăstatului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se aflăîn patrimoniul Administrației Prezidențiale, deci al statului român. De altfel, așa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vremea respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale”.

ÃŽntrebat cum răspunde zvonurilor din presăpotrivit cărora Mircea Băsescu ar spune, într-una dintre înregistrări, căi-a dat și bani și șefului statului pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Traian Băsescu răspunde: „Nu cred căfratele meu ar putea săfacăo astfel de afirmație pentru cănu este adevărat. Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanțăși nici pentru vreo grațiere. ÃŽntocmai cum nu am primit niciodatăniciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere”.

Fratele șefului statului, Mircea Băsescu, a fost arestat vineri, fiind acuzat căar fi primit 250.000 de euro pentru ca Bercea Mondial săscape de închisoare. Președintele Senatului a anunțat, sâmbătă, căvrea ca Parlamentul săafle, de la SRI și SPP, dacăpreședintele știa despre „vizitele la clanul Bercea”.

Scandalul a început miercuri seară, odatăcu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea. Premierul a cerut demisia șefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, căîntre nevoia de consolidare a justiției și reflexul firesc de a-și apăra fratele alege consolidarea justiției.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author