TRAGEDIE! Autocar românesc implicat într-un accident în lanț pe autostradă în Ungaria aproape de vama Nădlac

Posted on feb. 15 2017 - 1:29pm by petre

Trei vehicule înmatriculate în România – un autocar și două autocamioane – au fost implicate în accidentul în lanț produs miercuri dimineață pe Autostrada M43 din Ungaria, la doi kilometri de vama Nădlac, informeazăpresa ungară.

Un român a murit în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria, alți ÅŸase români răniți în accident fiind transportați la spitalele din Szeged și Mako, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

„Conform informațiilor preliminare comunicate de către autoritățile ungare de la fața locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se aflăși un cetățean român. Șase cetățeni români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako. Autoritățile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului și au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident”, se arată în comunicatul transmis de ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit site-ului HVG.hu, în accidentul în lanț au fost implicate în total ÅŸapte vehicule – două autocamioane și un autocar înmatriculate România, două autocamioane înmatriculate în Bulgaria și două autoutilitare.

Niciunul din cei 17 pasageri ai autocarului închiriat de compania Eurolines România și care a fost implicat în accidentul din Ungaria nu a fost rănit, ÅŸoferul aflat la volan fiind însă accidentat și transportat la spital, precizeazăreprezentanții companiei de transport.
Accident autostrada Nadlac Eurolines

Accident autostrada Nadlac
„Îndimineața zilei de 15 februarie 2017, în jurul orei 08:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expediții, închiriat de compania Eurolines România, ce efectua cursa de linie regulată Hamburg-București, a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Ungariei la o distanță de 2 km de Nădlac. Înautocar se aflau 17 pasageri. Înurma acestui incident, niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar ÅŸoferul aflat la volan a fost accidentat și transportat la spital. Toți pasagerii au fost deja preluați de un autocar trimis de Eurolines România și se aflăîn drum către destinație”, se arată într-un comunicat de presă al Eurolines România, remis miercuri dimineață MEDIAFAX.

Compania de transport precizeazăcă accidentul ar fi fost provocat din cauza a două microbuze care staționau nesemnalizat pe banda a doua de mers, în urma unui accident survenit anterior.

„Șoferul autocarului, pe fondul vizibilității scăzute și a condițiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reușit să evite impactul”, potrivit sursei citate.

Reprezentanții Eurolines România precizeazăcă se aflăîn legătură cu pasagerii și familiie acestora.

Potrivit directorului medical al Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Mircea Merea, numărul persoanelor decedate în accidentul de pe Autostrada paneuropeană, din Ungaria, a crescut, fiind patru persoane pentru care nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvate.

Update 11.06 Potrivit directorului medical al Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Mircea Merea, numărul persoanelor decedate în accidentul de pe Autostrada paneuropeană, din Ungaria, a crescut, fiind patru persoane pentru care nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvate.

Autocarul înmatriculat în România, implicat în carambolul de pe autostradă circula dinspre Hamburg spre București.

Sursă Mediafax, foto: ISU Arad

Comments

comments

About the Author