Totul despre autostrada Timișoara – Belgrad

Posted on iun. 24 2022 - 4:23pm by petre

Ieri, 23 iunie 2022, la Timișoara, a fost semnat acordul dintre România și Serbia pentru stabilirea conexiunii Autostrăzii Timișoara-Moravița (#A9) cu drumul de mare viteză Belgrad – Vatin. Acordul a fost semnat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și Tomislav Momirović, ministrul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii din Serbia.

ℹ Câteva date tehnice despre viitoarea autostradă A9:

➡️ lungimea va fi de 73,33 km, vor fi 6 noduri rutiere, 42 de poduri și pasaje, un centru de coordonare și întreținere și un nou punct de trecere a frontierei, la circa 1,5 km spre est de PTF Moravița, de pe DN 59.
➡️ Autostrada A9 se va desprinde din autostrada #A1, în zona Remetea Mare, continuând în apropiere de Giroc, Voiteg, Moravița.
➡️ Studiul de Fezabilitate necesar construcției A9 Timișoara – Moravița are ca termen de finalizare sfârșitul lunii octombrie 2022. În această perioadă, din 1 iunie 2022, au loc investigații geotehnice pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției.
🟢 ”După finalizarea Studiului de Fezabilitate, în toamnă, putem să începem rapid pregătirea licitației pentru proiectarea și execuția autostrăzii Timișoara-Moravița”, a afirmat Cristian Pistol, directorul general al #CNAIR, prezent la evenimentul de la #Timisoara.

🔵 Construcția A9 va fi finanțată din fonduri europene, fiind un proiect prevăzut în Master Planul General de Transport și în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2020-2030. Autostrada Timișoara – Moravița va asigura o legătură foarte importantă între vestul României și Serbia și cu reţeaua rutieră din Balcanii de Vest și din sudul Europei.

Comments

comments

About the Author