Timișoara Rocks, a doua ediție a Festivalului de Rock – vezi când începe și cine va urca pe scenă

Posted on apr. 22 2016 - 11:47am by petre

Primăria Municipiului Timișoara, împreunăcu Casa de Culturăa Municipiului Timișoara, organizeazăa doua ediție a Festivalului de rock – Timișoara Rocks, pe 13 și 14 mai 2016, în Piața Victoriei din TimiÅŸoara.

“Muzica rock este o stare de spirit, o sursăde energie interioarăși o aspirație către libertate, pe care ca săo întelegi trebuie săo trăiești. Acest gen de muzicăa fost întotdeauna iubit și apreciat de timiÅŸoreni, iar TimiÅŸoara a dat, la rândul ei, trupe legendare pentru rock-ul românesc.

Prin trupele care formeazăafiÅŸul celei de a doua ediții a festivalului TimiÅŸoara Rocks, încercăm săarătăm, încăo dată, cătimiÅŸorenii se regăsesc în spiritul acestui gen muzical.„- Dan Diaconu, viceprimar al municipiului TimiÅŸoara.

O primăconfirmare pe afiÅŸul festivalului este celebra trupa rock, îndrăgităde milioane de fani din întreaga lume, Guano Apes. Cei patru artiști vor urca pe scena din Piața Victoriei, pe 13 mai 2016, în prima zi de festival.

Despre Guano Apes: Una dintre cele mai reprezentative trupe în peisajul rock din Europa, Guano Apes are la activ 6 albume, 2 discuri de aur și unul de platină, peste 4 milioane de albume vândute în toatălumea, a câștigat de 3 ori premiul german ECHO Music Award și o datăpremiul MTV Europe Music Award. S-a înființat în anul 1994, în Gottingen, Germania, la inițiativa lui Henning Rumenapp, Stefan Ude și a lui Dennis Poschwatta. Înacelași an s-a alăturat grupului și solista Sandra Nasic. Albumul de debut „Proud Like a God„ a fost promovat de single-urile “Open Your Eyes„, „Lords of the Boards„ și „Rain”, material premiat cu discul de platinăși a propulsat Guano Apes în rândul celor mai bine cotate trupe rock din Europa. Albumele “Don’t Give me Names„ (2000) și “Walking on a thin line„ (2003) au adus trupei douănoi discuri de aur, propulsând-o pe primele locuri în clasamente pentru single-urile „Big in Japan” (cover dupăcelebrul hit Alphaville), „No Speech” și „Quietly”. În2003, Guano Apes a lansat un material live („Live„), urmat de o compilație best of („Planet of the Apes„, 2004) și o selecție de piese demo înregistrate în 1994 și 1995, „Lost (T)apes„ (2006).

Dupăo perioadăde pauzăîn care s-au concentrat asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit, în anul 2009. A urmat o serie de concerte pe scenele câtorva dintre cele mai mari festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elvetia) și multe altele.
Prima zi de festival va aduce pe scena din Piața Victoriei și douătrupe românești. Îndeschidere, de la 19.00, va urca pe scenătrupa Burning Table, care propune un sound alternative rock cu o varietate de influențe de la grunge, psihedelic, post rock pânăla electronicăși experimental, iar de la ora 20.00, iubitorii rock-ului alternativ din România vor avea ocazia să-i urmăreascăpe rockerii de la Vița de Vie.

Seara se va încheia cu concertul celor de la Guano Apes, programat săînceapăla ora 21.30.
Accesul la Festivalul de rock este liber, astfel căsunt așteptate câteva mii de persoane în centrul orașului, în al doilea weekend din luna mai.

Comments

comments

About the Author