Timișoara este conectată din nou cu zboruri directe de Tel Aviv – Capitala Culturală Europeană și-a prezentat oferta în fața operatorilor din turism și a jurnaliștilor israelieni la Institutul Cultural Român

Posted on sept. 24 2023 - 9:34pm by petre

Intrarea pe piața zborurilor comerciale a companiei Hi Sky deschide noi oportunități pentru Timișoara prin relansarea rutei spre și dinspre Tel Aviv.

Prima cursă cu pasageri de la Tel Aviv a aterizat joi, 21 septembrie, la Timișoara, iar după doar o oră, aeronava Airbus A321 Neo a îmbarcat pasagerii de la Timișoara spre principala poartă aeriană a Israelului, aeroportul Ben Gurion.

Momentul a fost marcat în mod festiv de echipa de comunicare a Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, care a invitat atât echipajul sosit din Israel, cât și pe cel care urma să decoleze de la Timișoara, în salonul oficial, pentru tăierea unui tort comandat special pentru acest eveniment.

De asemenea, primul pasager care a pășit pe scara avionului sosit de la Tel Aviv a primit un cadou simbolic din partea Aeroportului din Timișoara.

Alături de pasagerii care s-au îmbarcat spre Israel, la bordul aeronavei au urcat, la invitația companiei Hi Sky, reprezentanți ai Asociației Timișoara 2023, ai Asociației de Promovare a Timișoarei, care s-au întâlnit, vineri, la Institutul Cultural Român din Tel Aviv, cu operatori din turism, jurnaliști, oameni de cultură și de afaceri din Israel, interesați să descopere oportunitățile oferite de Capitala Banatului și cultura europeană în acest an.

Gazda întâlnirii, directorul ICR Tel Aviv, Martin Ladislau Salimon, cel care a facilitat întâlnirea, i-a prezentat invitaților din Israel pe directorul executiv al Asociației Timișoara 2023, profesorul Ovidiu Megan, și pe reprezentanta Asociației de Promovare a Timișoarei, director de operațiuni în cadrul organizației, Laura Boldovici.

Astfel, pe lângă materialele de promovare tipărite puse la dispoziție, invitații israelieni au putut afla direct de la cei doi vorbitori informații interesante legate de programul Timișoara Capitală Culturală Europeană și oferta extinsă, culturală, turistică și economică a orașului de pe Bega.

Cei prezenți au avut ocazia de a asculta live un mare artist al Timișoarei, Doru Apreotesei, care a susținut un moment muzical special, pe fundalul vizual al unor lucrări semnate de pictorul timișorean Gheorghe Fikl.

La eveniment, care s-a încheiat cu o sesiune de socializare la un pahar de spumant de Recaș, au participat și reprezentanți ai Ambasadei României în Israel.

Comments

comments

About the Author