Thassos, insula de smarald, noua Mamaie a românilor – cum ajungi și ce poți face acolo

Posted on iun. 23 2023 - 6:54pm by petre

Cum poți ajunge în Thassos, zonă a Greciei iubită de milioane de români. Insula nu are aeroport. Locul îi atrage pe oameni datorită apei în culori amețitoare de verde și albastru, dar și mulțumită plajelor cu nisip fin și ospitalității localnicilor.

 

Prețuri autocar spre insula Thassos

Prețurile pentru o călătorie cu autocarul spre insula Thassos, cu plecare din Timișoara sau București, pornesc de la 70 de euro de persoană.

Costul este pentru un adult și este valabil atât pentru dus, cât și pentru întoarcerea în țară.

 

Cel mai apropiat aeroport de Thassos
Cu ce poți merge până în Thassos, insula din Grecia îndrăgită de milioane de turiști români. Regiunea nu dispune de aeroport, dar chiar și așa este una dintre destinațiile cele mai căutate de oameni. Are peisaje spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Avioanele aterizează pe Aeroportul Internațional din Kavala, România având zboruri directe care durează circa 6 ore și jumătate, cu escală la Atena. Din orașul – port, situat în partea de nord-est a țării, în regiunea Macedonia, turiștii sunt nevoiți să ia un taxi până la Keramoti.

De aici deplasarea se face până în Limenas și ulterior se merge în insula atât de iubită de oameni. Există două porturi diferite din care pleacă feriboturile spre Thassos, și anume Keramoti și Kavala, ambele orașe fiind perfecte de vizitat.

 

De asemenea, cei care vor să ajungă în insula grecească pot alege trenul care pleacă din Atena spre Drama. În plus, turiștii pot alege acest mijloc de transport și din Salonic, călătoria fiind mai scumpă decât cu autobuzul care frecventează aceeași rută.

Prețuri autocar spre insula Thassos
Prețurile pentru o călătorie cu autocarul spre insula Thassos, cu plecare din București, pornesc de la 70 de euro de persoană. Costul este pentru un adult și este valabil atât pentru dus, cât și pentru întoarcerea în țară.

Ce poți să vizitezi în Insula Thassos – Muzeul uleiului de măsline din Panagia.
În satul Panagia se află un mic muzeu dedicat uneia dintre cele mai vechi industrii din Grecia, și anume producția de ulei de măsline. Aici poți afla secretele din spatele procesului de obținere a uleiului de măsline, iar la final poți să cumperi diverse produse specifice, de la ulei de măsline simplu, la cel infuzat cu lavandă sau chiar cosmetice pe bază de ulei de măsline. Înainte ca acest proces de producție să fie mecanizat, exista o astfel de „moară” în fiecare sat grecesc, mai precizează site-ul TheCrazyTourist.com.

Mare atenție că acest cost nu include taxa de traversare cu ferryboat-ul pe ruta Keramoti – Thassos – Keramoti. Pentru aceasta turiștii mai trebuie să achite 20 euro de persoană, în timp ce copiii până în 6 ani beneficiază de gratuitate.

Cu mașina, drumul de la Timișoara până în Thassos este de 898 de kilometri și durează circa 13 ore cu tot cu traversarea cu feribotul.

Pe unul dintre forumurile destinate turiștilor din Grecia, Forum Thassos, s-a făcut o comparație tristă pentru România între plajele din Mamaia Nord și cele din insula Thassos.

”Prețuri la o plajă din Thassos: 3 euro șezlongul, 2 euro cafea grecească, 3.5 euro freddo cappuccino. Cicadele și umbra de pin gratis”, a scris unul dintre utilizatori.

”La fel și la Mamaia Nord. 24 euro șezlongul, 8 euro cafea, 12 euro frappe, 8 euro berea. De mâncare nu mai discutăm. Vorbim de o regiune de plajă obișnuită, nu din alea de fitze. Să ne trăiască!”, a fost unul dintre răspunsuri.

 

 

 

Comments

comments

About the Author