Tânără decedată în explozia pensiunii de la Cluj este fiica viceprimarului din Jimbolia VIDEO

Posted on dec. 11 2021 - 1:35pm by petre

 

A fost declanșată o ancheta în cazul exploziei de la pensiunea din Cluj, în urma căreia o persoană a murit.

Se fac cercetări pentru distrugere din culpă, precizând că sunt incidente dispoziţiile privind dezastrele. Femeia care a fost găsită carbonizată în pensiune este Andreea Kaba, fiica viceprimarului din Jimbolia, judeţul Timiş.

Andrea venise în Cluj la un interviu pentru angajare. Azi urma să plece acasă unde o aştepta fetiţa ei, de 12 ani. Tânăra, fostă angajată la Prefectura Timiș, era foarte iubită. Strângea bani să le ofere bătrânilor mese calde, iar copiilor – cadouri, de Moş Crăciun.

 

Un dosar penal a fost deschis după explozia din Cluj, în urma căreia o tânără de 37 de ani care era membru USR și-a pierdut viața, iar mai multe persoane au suferit arsuri. Suflul exploziei a afectat imobile şi maşini pe o rază de 30 de metri.

”În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin.(1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind „dezastrul”, a transmis Parchetul Cluj.

Instituţia a precizat că, în acest moment, se desfăşoară cercetări pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul, de către procurorii criminalişti şi organele poliţie judiciară din cadrul I.P.J Cluj, scrie news.ro.

”Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai precizat procurorii.

Comments

comments

About the Author