Grindeanu a găsit soluție pentru blocajul centurii sud a Timișoarei și de ce și-a luat directorul aeroportului pușca

Posted on dec. 11 2021 - 3:19pm by petre

Aflat a doua oară în vizită de lucru la Timișoara de când a fost numit ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu a organizat o conferință de presă la Palatul Administrativ.

Principalele subiecte abordate au vizat stadiul lucrărilor pe șantierele centurii sud și blocajul survenit la intersecția cu ”drumul boilor”:

”Centura trebuia să aibă un stadiu de realizare de 70%, sunt unele probleme pe care le cunoașteți. Întâlnirea a avut loc cu constructorul, cu autoritățile locale, cu Nica, cu primarul, cu DRDP Timișoara, ca să găsim soluții. Există un blocaj, la Drumul Boilor. Problema nu e rezolvată, o vom rezolva, CNAIR va suplimenta cu bani pentru ceea ce înseamnă lucrări în plus. Vor fi alocări bugetare, primăria trebuie să facă relocarea de utilități. Din discuțiile avute, în principiu primarul a fost de acord, pe mine mă interesează să deblocăm lucrurile. Dar nu de asta lucrările nu sunt la 70%. Discuțiile nu au fost simple, constructorul a ridicat probleme justificate, s-a referit la modul de relaționare cu CNAIR, dar asta este treaba mea. Proiectul trebuie să fie prioritate numărul 1 pentru infrastructura din zona de vest a țării. Primăria s-a angajat că va reloca utilitățile, așa a rămas” a spus Grindeanu.

În legătură cu situația cel puțin bizară de la Aeroportul Internațional din Timișoara unde, în plină criză a coronavirusului, pe fondul scăderii numărului de pasageri și implicit a veniturilor, Grindeanu spune că noul director a scăpat de 46 de angajați vechi și a adus 64 noi, ministrul încă mai așteaptă auto-evaluarea pe care i-a solcitat-o managerului.

Se pare însă că, în perspectiva Adunării Generale a Acționarilor, care va avea loc în 5 ianuarie, noul director își mută pușca și lucrurile acasă, undeva la București.

Comments

comments

About the Author